MUSLIN: Zadovoljan sam bodom, sreća prati hrabre

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je zbog razvoja današnje utakmice sa Velsom zadovoljan bodom, ali i da smatra da su njegovi fudbaleri bili hrabri i bolji.

„Došli smo da pobedimo, kao i na svakoj utakmici. Videvši scenario, svakako je da sam zadovoljan jer smo izjednačili u poslednjim minutima, ali mislim da smo bili bolji, više smo držali loptu, sami smo sebi dali gol. Igrali smo hrabro, a kažu da sreća prati hrabre“, rekao je Muslin novinarima posle utakmice.

Srbija je igrala nerešeno 1:1 sa Velsom u Kardifu, i tako ostala neporažena posle četiri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Svaka čast mojim momcima, borili su se do kraja, nisu klonuli duhom. Žele da pobede u svakoj utakmici i to je dobro. Vidi se da igramo kvalitetan fudbal i ponosan sam na svoje igrače“, kazao je selektor.

Muslinov tim je drugi u Grupi D sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske, dva više od Velsa, četiri od Austrije, šest od Gruzije, a sedam od poslednjeplasirane Moldavije.

„Znao sam da će biti tesno i vidi se da ima iznenadjenja u grupi. Biće neizvesno do kraja. Ima još šest kola i do poslednjeg se neće znati ko će biti prvi“, rekao je Muslin.

Jedan od najboljih srpskih igrača Dušan Tadić bio je meta veoma grubog starta Nila Tejlora. Muslin je naveo da je fudbaleru Sautemptona slomljen nos.

„Videćemo još. Nadam se zbog njegovog kluba da nije ništa strašno jer je u dobroj formi. Polomio je nos, sigurno, ali još ne znamo da li će morati na operaciju“, dodao je selektor.

On je istakao da ne zamera Matiji Nastasiću zbog greške posle koje je Vels poveo.

„Individualne greške nas nažalost prate od početka kvalifikacija, ali to se dešava, ništa ne zameram. Protivnici nam ne prave šanse i ne daju golove iz šansi, a mi smo sve golove dali iz izgradjenih šansi od početka kvalifikacija. Ne mogu da budem ljut na Nastasića, nije namerno to uradio, svako ima pravo da greši, ali moramo da eliminišemo te greške“, kazao je Muslin.

Selektor je objasnio zašto je Ivan Obradović, koji je naknadno pozvan u reprezentaciju, počeo na poziciji levog spoljnog igrača.

„Dobro je izgledao na treninzima. Posmatrao sam ga i u konsultaciji sa pomoćnicima smo se odlučio za njega. Duško Tošić je manje trenirao sa nama, a Obradović je igrao sedam-osam utakmica za drugi tim Anderlehta, a u Mehelenu je (ranije) igrao tu poziciju i videlo se da nismo pogrešili“, rekao je Muslin.

Srbija će u utorak igrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine u Harkovu, a narednu kvalifikacionu 24. marta sa Gruzijom u Tbilisiju.

Beta