BITKA ZA RUSIJU: Baš nam ne odgovara ishod iz Beča, rutina Hrvata protiv Islanda (VIDEO)

Od 18 časova odigrano je četiri utakmice u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Za nas najzanimljivije bilo je u Beču, gde je domaća Austrija pretrpela minimalan poraz od Republike Irske. Velika tri boda ostrvljanima doneo je Meklin u 48. minutu. Austrija je tokom većeg dela utakmice bila bolji rival, ali nije uspela da postigne gol. Ovako Irci su napravili ogroman korak ka Rusiji, i ovaj ishod nam sigurno ne ide u prilog. Republika Irska je sada prva na tabeli sa 10 bodova, Austrija je ostala na samo četiri boda.

U drugom meču naše grupe, Gruzija je protiv Moldavije na svom stadionu odigrala 1:1. Domaćin je došao u vođstvo golom Kazišvilija u 16. minutu. Ipak, Gatkan u 78. donosi prvi bod Moldaviji u ovim kvalifikacijama.

Grupa I donela nam je takođe dve utakmice. Hrvatska je rutinski sa 2:0 savladala Island. Dvostruki strelac u novom trijumfu Vatrenih bio je Marselo Brozović, koji je postigao po gol u oba poluvremena. Ovom pobedom naši susedi su se učvrstili na prvom mestu, i sada imaju 10 bodova, što je za tri više od današnjeg rivala, koji je na drugom mestu.

Turska je slavila protiv takozvanog Kosova sa 2:0. Domaćin je pobedio dosta teže nego što se očekivalo, golovima tek u drugom poluvremenu. Strelci su bili Jilmaz u 51 i Sen u 55. minutu.