LIGA ŠAMPIONA: Umalo svetsko čudo u Varšavi, minimalac Dortmunda, Sevilja demolirala nemoćni Dinamo (VIDEO)

Večerašnjim mečevima završeno je četvrto kolo Lige šampiona.

U okviru grupe E u derbi meču Totenhem je još jednom razočarao, ovoga puta je izgubio od Leverkuzena sa 1:0 u Londonu. Jedini gol postigao je Kevin Kampl u 65. minutu. Ovo je čak šesti meč u nizu, u kom Sparsi ne znaju za trijumf.

Monako je u drugom meču ove grupe lagano i ubedljivo savladao CSKA sa 3:0. Sve golove videli smo u prvom poluvremenu. Dva puta je strelac bio preporođeni Falkao, dok je jedan pogodak delo Žermena.

Kneževi su prvi u ovoj grupi sa 8 bodova, Lever je drugi sa dva manje, a treći je Totenhem sa četiri. CSKA ima samo dva poena.

Grupa F donela je najbiše golova, pre svega zbog meča između Legije i Real Madrida. Poljaci su herojskom igrom i borbom bili nadomak čudesnog trijumfa, ali su na kraju morali da se zadovolje sa bodom, pošto je bilo 3:3. Ništa nije slutilo na mučenje šampiona Evrope. Madriđani su već u prvom minutu golom Bejla poveli sa 1:0, a u 35. Benzema je povisio na 2:0. Legija je do kraja poluvremena smanjila vođstvo gostiju, golom Ođiđe Ofoe. Potpuno poravnanje Poljacima je doneo sjajni Miroslav Radović, koji je i u meču na Bernabeu dao gol Realu. Legija je stigla i do šokantnoj preokreta pogodkom Mulina u 83. minutu. Ipak, dva minuta kasnije Kovačić postavlja konačnih 3:3.

U drugij utakmici ove grupe Borusija Dortmund je minimalnim rezulltatom 1:0 savladala veoma dobri Sporting. Jedini gol postigao je Ramos u 12. minutu. Oba tima su mogli da postignu po još neki pogodak, ali su golmani, ali i okviri golova bili na visini zadatka.

Drotmund je obezbedio plasman u drugu fazu i prvi je sa 10 bodova, Real je drugi sa 8, dok Sporting ima četiri na trećoj poziciji. Poslednja je Legija sa samo jednim poenom.

Grupa G nam je na dve utakmice donela samo jedan pogodak.

Kopenhagen i Lester su u Danskoj odigrali 0:0. Domaćin je bio bolji tim na terenu, ali nisu uspeli da savladaju Kaspera Šmajhela. Ekipa Klaudija Ranijerija daleko srećnije prihvata ovaj bod, dok će Kopenhagen u naredna dva kola ima ti težak zadatak da se plasira u drugu fazu.

Porto je sa minimalnih 1:0 pobedio Klub Briž u Lisabonu. Junak trijumfa bio je Adrijen Silva koji je postigao gol u 37. minutu.

Lester je prvi u ovoj grupi sa 10 bodova, Porto ima tri manje, dok je Kopenhagen treći sa pet bodova. Briž je zakucan za dno i nema ni jedan pozitivan rezultat.

Poslednja, ali ne i najmanje važna jeste grupa H.

Juvetnus je propustio priliku da obezbedi plasman u drugu fazu. Stara dama je u Torinu odigrala 1:1 sa Lionom. Lider Serije A je poveo golom Iguaina iz penala u 13. minutu. Bod koji je Francuze ostavio u trci za nok-aut fazu postigao je Toliso u 85. minutu.

Sevilja je bila najubedljiviji tim ove večeri. Andalužani su na svom stadionu pregazili Dinamo iz Zagreba sa 4:0. U prvom poluvremenu Španci su postigli samo jedan gol, strelac je bio Vijeto u 31. minutu. Presudan trenutak utakmice dogodio se u 45. minutu kada je fudbaler gostiju Stojanović dobio drugi žuti, samim tim i crveni karton. Sevilja je iskoristila brojčanu prednost u drugom poluvremenu i postigla još tri gola. Strelci su bili Eskudero, Nzoni i Ben Jeder.

Sevilja je lider grupe sa 10 bodova, Juve je drugi sa osam, Lion ima četiri, dok je Dinamo poslednji bez ijednog osvojenog boda.

REZULTATI:

Monako – CSKA 3:0
Totenhem – Leverkuzen 0:1

Dortmund – Sporting 1:0
Legija – Real 3:3

Porto – Briž 1:0
Kopenhagen – Lester 0:0

Juventus – Lion 1:1
Sevilja – Dinamo Zagreb 4:0