DŽIKIĆ: Zjelona gora ima evroligaško iskustvo, naša grupa najteža u Ligi šampiona

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić izjavio je danas da naredni rival u FIBA Ligi šampiona Zjelona Gora ima evroligaško iskustvo što dovoljno govori o tome o kakvom se klubu i organizaciji radi.

Crno-beli su posle sedam pobeda na startu sezone „vezali“ dva poraza, protiv Bešiktaša i Budućnosti, pa se protiv poljskog tima nadaju povratku na pobednički kolosek.

„Što se njihovog sastava tiče, imaju vrlo iskusnu bekovsku liniju i čvrste i aktivne centre. Uostalom, jasno je da je naša grupa u ovom takmičenju daleko najkvalitetnija, ali je takođe jasno da se to neće promeniti. To smo prihvatili i radimo kako najbolje možemo sa onim što imamo“, izjavio je Džikić za klupski sajt.

Partizan posle duela sa Poljacima očekuje prvi veciti derbi u sezoni protiv Crvene zvezde, ali mladi prvotimac Vanja Marinković ističe da je „svaki sledeći meč najvažniji, jer u svakom meču imamo i želju i obavezu da pružimo maksimum. Očekuje nas utakmica protiv još jedne jake i iskusne ekipe, ali mi ćemo izaći na teren spremni da damo sve od sebe“, poručio je Marinković.

Utakmica E grupe FIBA Lige šampiona između Partizana i Zjelone Gore igra se sutra od 18 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

Oba tima trenutno imaju skor 1-1.

Tanjug