SIKIMIĆ CRVENO-BELI HEROJ: Zvezda uz dosta muke savladala Rad (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su lideri na tabeli i posle 14. kola, pošto su danas posle problema na svom stadionu sa 2:1 pobedili Rad, a junak je bio Predrag Sikimić.

Sikimić je postigao oba pogotka za Zvezdu pred oko šest i po hiljada gledaca na stadionu „Rajko Mitić“, u 48. i 75. minutu, dok je gol za Rad u 65. dao Djordje Denić.

Zvezda ima 36 bodova, šest više od Vojvodine i Partizana, s tim da novosadski klub ima utakmicu manje. Rad je osmi sa 18.

Crveno-beli su bili bolji u prvom poluvremenu, ali je golman Rada Nenad Filipović bio raspoložen i nekoliko puta je zaustavljao dobre šuteve domaćina.

Sikimić je doneo prednost svom timu posle tri minuta drugog dela, posle gužve u kaznenom prostoru gostiju. Džon Ruis je šutirao, Filipović odbranio, a lopta se odbila do napadača Zvezde, kome nije bilo teško da postigne pogodak.

Rad je izjednačio uprkos inicijativi Zvezde. Aleksandar Lutovac je posle napada gostiju centrirao, a Denić je ostao sam na sedam metara od gola i udarcem glavom savladao Filipa Manojlovića.

Zvezda je ipak uspela da dodje do nove prednosti, ponovo preko Sikimića. On je izbegao ofsajd posle dodavanja Mičela Donalda, izašao sam ispred Filipovića, lako ga savladao i doneo svom klubu tri boda.
Zvezda će u sledećem kolu gostovati narednog vikenda Borcu u Čačku, dok će Rad na Banjici dočekati Metalac.

Beta