ZVEZDA UMORNA I BEZ SNAGE: Panata lako savladala nemoćne Crveno-bele (VIDEO)

Košarkaši Crvene Zvezde doživeli su drugi poraz u novoj sezoni Evrolige. Panatinaikos je u Atini bio bolji sa 70:59.

Naš šampion u sledećem kolu dočekuje Baskoniju, dok Grci idu na noge Efesu.

Domaći tim je od samog starta preueo inicijativu i diktirao tempo. Zvezda je vodila samo na početku sa 2:0, a posle tog trenutka do kraja meča svi konci bili su u rukama grčkog velikana. Grci su tokom prvog perioda ubrzo stigli do osetljivije prednosti od 9 razlike, sa kojom je i završen ovaj period. Bilo je 23:14 za PAO. Druga četvrtina donela je još veću dominaciju Panate, i da nije bilo sjajnog Kuzmića Zvezdin minus bi bio daleko veći. Ekipa Ćavija Paskvala imala je neverovatan procenat šuta, dok je srpskim tim do koša jedino uspevao preko svog prvog centra. Kuzmić je dao 9 od 11 Zvezdinih poena u drugoj četvrtini, dok je preostala dva ubacio Mitrovića. Panatinaikos je tokom ovog perioda imao maksimalnu prednost od 23 razlike, a na odmor se otišlo vođstvom domaćih od 46:25.

Posle pauze usledila je izjednačena deonica. Zvezda je u nekoliko navrata uspela da smanji razliku na 18. Iako je srpski šampion rešio ovu četvrtinu u svoju korist sa 16:15, PAO je i dalje imao ubedljivu prednost, 61:41. U ovom periodu svoje prve poene u crveno-belom dresu postigao je Nejt Volters, i to trojkom o tablu po isteku vremena za napad. Osim te trojke, američki plej je jednom sjajno prodrao do kraja i pogodio uz faul. Najbolja četvrtina na utakmici za ekipu Dejana Radonjića bila je četvrta. Zvezda je sjajno ušla u poslednjih 10 minuta, Volters i Dženkins su za manje od minut napravili seriju 4:0. Sa druge strane PAO nije imao rešenja za razbuđenu Zvezdinu odbranu. Naš tim je ubrzo nastavio da topi prednost domaćina, pa je serijom 12:2, rezultat bio 63:53. Imali su momci u crveno-belim dresovima nekoliko pokušaja da razliku spuste ispod 10, ali nažalost u tim trenucima nisu bili precizni. PAO se sredinom deonice ponovo probudio, i na kraju mirnu uveo utamkicu u završnicu. Na kraju Panatinaikos Crvena Zvezda 76:65.

Najbolji u Zvezdi bio je sjajni Ognjen Kuzmić sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 15 skokova, osim njega dvocifren je bio i Milko Bejlica sa 12 koševa, ali očajnim šutem iz igre (4/12), Volters je dodao osam poena i za ono malo što je odigrao pokazao je da može biti veoma korisno pojačanje za Dejana Radonjića i ekipu. U pobedničkom taboru najefikasniji bio je Gist sa 17 poena, koš manje dodao je Kalates, a po 12 su ubacili Burusis i Rivers.

Oba tima posle četiri odigrana kola imaju polovičan učinak od po dve pobede i dva poraza.