KAKVA ZVEZDA, STRAŠNA ZVEZDA: Crveno-beli pregazili Barsu u paklu Arene!

Košarkaši Crvene Zvezde upisali su veliku pobedu u trećem kolu Evrolige. Ekipa Dejana Radonjića savladala je Barselonu sa 76:65. Ovo je drugi trijumf srpskog šampiona u najjačem evropskom takmičenju ove sezone.

Prva četvrtina je bila jedina na utakmici koja je protekla u dominaciji Blaugrane. Katalonci su potpuno zaustavili Zvezdin napad, i sa 16:9 su otišli na kratku pauzu pred drugu četvrtinu. Ovaj period bio je verovatno i presudan za čitavu utakmicu. Crveno-beli su odigrali perfektnu deonicu, Barsa je bila potpuno potučena, a i publika se potpuno razgalila. Zvezda je najboljih nekoliko minuta imala u završnici poluvremena, kada je velikom serijom od 16:0 stigla do vođstva 40:31 sa kojim se i otišlo na odmor.

Uvodni minutu drugog poluvremena protekli su u izjednačenoj igri oba tima. Nakon toga srpski šampion je stigao do maksimalnih +13. Barsa se nije predavala, pa je ubrzo smanjila na 53:45. Momci Dejana Radonjića do kraja treće deonice uspevaju da ponovo steknu dvocifrenu razliku, pa je pred ulazak u poslednjih 10 minuta bilo 60:48. Zvezda je igrala neverovatnu odbranu, i kažnjavala je svaku grešku skupocenog rivala. Četvrti period doneo je jalove pokušaje Blaugrane da se vrati u meč, ali i surove kazne košarkaša u crveno-belom dresu. Gudurić i Dženkins su odigrali nekoliko sjajnih minuta, pa je pitanje pobednika rešeno već 12o sekundi pre kraja utakmice. Na kraju ubedljiva pobeda sjajnog Dejana Radonjića i Zvezdinih momaka od 76:65. Ovo je bio prvi trijumf Zvezde u istoriji nad Barselonom. Ipak, vremena za odmor nema, pošto šampion ABA lige već za dva dana gostuje Panatinaikosu u Atini.

Najefikasniji u velikoj pobedi Zvezde bio je sjajni Marko Gudurić sa 21 poenom, uz indeks korisnosti od 30. Dvocifreni su bili još Simonović sa 13 Bjelica sa 12 poena. U gostujućem taboru najbolji je bio Bred Oleson sa 15 poena.

Na kraju treba reći da je Zvezda do pobede došla pre svega sjajnom igrom u odbrani, kojom je jedan tim poput Barselone zaustavila na svega 65 poena.

 

 

 

 

 

1 Comment on "KAKVA ZVEZDA, STRAŠNA ZVEZDA: Crveno-beli pregazili Barsu u paklu Arene!"

  1. Zora Čukac | 27/10/2016 at 02:21 |

    IZ ZAGREBA SAM, VOLIM KOŠARKU I ČESTITAM ZVEZDI NA KRASNOJ POBJEDI, BRAVO MOMCI !

Comments are closed.