PRVI PORAZ CRNO-BELIH: Bešiktaš ubedljiv protiv Partizana

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz u ovoj sezoni. U drugom kolu FIBA Lige šampiona od ekipe Aleksandra Džikića bio je bolji Bešiktaš rezultatom 77:62.

Crno-beli su posle dobrog starta i vođstva od 8:4 do kraja meča jurili rezultat i bili u zaostatku. Bešiktaš je prvu deonicu rešio u svoju korist sa 21:16. Turci su i u drugoj četvrtini nastavilia da uvećavaju svoju prednost sve do rezultata 30:18. Posle tog trenutka Partizan ubacuje nekoliko trojki, pa na kraju poluvremena je imao samo minus 4, 35:31.

U prvoj polovini treće četvrtine videli smo izjednačenu borbu dva tima, ali su domaćini u završnici ubacili u veću brzinu, pa su na kraju trećeg perioda imali maksimalnih +15, 60:45. U poslednjem periodu, Bešiktaš je stigao i do +20, ali je Partizan uspeo da ublaži poraz, pa je na kraju bilo 77:62.

Najefikasniji u taboru našeg tima bio je Birčević sa 15 poena, Hečer je dodao dva manje. U timu Bešiktaša bolji od ostalih bio je Rol sa 16 poena, Tompson ga je pratio sa 14, a još jednu dobru partiju odigrao je Štimac, koji je uz 12 ubačenih poena dodao i 9 uhvaćenih lopti.

Partizan posle dva kola ima polovičan uspeh, dok Bešiktaš ima oba trijumfa.