BOŽOVIĆ: Uradićemo sve da budemo konkurentni Barseloni, Volters ne igra

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovoj ekipi biti potrebno 40 minuta dobre igre kako bi u predstojećoj utakmici protiv Barselone u Evroligi bila konkurentna i dodao da novi igrač Amerikanac Nejt Volters neće debitovati u tom duelu.

„Prirodno je da dolaze sa glasnim najavama i željama da dobiju i ne treba bežati od toga da su ipak favoriti, iako vidim da prolaze neke reči koje bi mogle da nas uvedu u drugačije razmišljanje. Biće potrebno 40 minuta dobre igre u svim segmentima, da uradimo mnogo toga da bismo bili konkurentni. Naši navijači nas nose i biće potrebno da u svakom trenutku osetimo da možemo da predjemo maksimum“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Zvezde igraju sutra od 19 časova u Areni, utakmicu trećeg kola Evrolige.

„Zna se da je naš pristup, želja i ono što je uvek prisutno naša nada da možemo protiv svih, na papiru to je jedno, ima razloga zašto je to tako. Trudićemo se u prepoznatljvom ambijentu, želimo da nam naši navijači pomognu da zajedno dodjemo do pozicije da budemo konkurentni“, naveo je Radonjić.

Zvezda je dovela Nejta Voltersa, koji je sinoć doputovao u Beograd, a Radonjić je rekao da Amerikanac sigurno neće sutra igrati.

„S obzirom da nije registrovan, nema uslova. Nejt je stigao sinoć i došao na trening da se upozna sa drugovima i članovima stručnog štaba. Jutros je imao lekarski pregled, večeras će doći na trening, posle 18 sati puta videćemo šta i koliko može da se sagleda situacija oko njegovog stanja. I da je registrovan, ne bi bio u timu. Kada će i koliko moći da se koristi o tom potom. On je neko ko bi trebalo da pomogne ekipi da bude bolja“, rekao je on.

Upitan kada može da se očekuje nastup Petra Rakićevića, Radonjić je rekao: „Videćemo“.

Trener crveno-belih dodao je da je zdravstveno stanje u ekipi dobro i da će igrati svi igrači koji su nedavno igrali protiv Igokee u Jadranskoj ligi, u utakmici koja je „bila teža nego što smo očekivali“.

Govoreći o Barseloni, Radonjić je rekao da taj klub uvek ima najveće ambicije, pošto i ove godine ima kvalitetne igrače u svom sastavu, medju kojima Tajrisa Risa, Viktora Klavera…

„Barselona prošle sezone u nije uspela da se plasira na ‘fajnal for’, uvek ima najveće ambicije, a ove sezone posle dugo godina sa novim trenerom. Ima igrača koji su došli, tim potezima pokazali su ambicije u vezi sa ovogodišnjim nastupom. Ima mnogo iskustva, rejtinga, mladih, talentovanih, perspektivnih igrača, bez dileme biće to veliki izazov za nas“, naveo je on.

Barselona i Zvezda imaju po pobedu i poraz u prva dva kola Evrolige.

„Startovali su pobedom u Kazanju, izgubili su prošli meč od Fenerbahčea, ali sigurno da dužina lige omogućava svim timovima da mogu da prevazilaze sve to na kvalitetan način“, ocenio je Radonjić.

Zvezda je u prošlom kolu pobedila Galatasaraj, a Radonjić je rekao da je taj trijumf stvara pozitivan ambijent.

„Naravno da to što smo savladali Galatasaraj stvara pozitivan ambijent. Taj meč više znači od bilo kojeg meča, zbog poznatih okolnosti, ali je zadovoljstvo veće, pa sa stabilnim pristupom ulazimo u meč sa Barselonom. Ambijent i atmosfera su dobri, ulazimo motivisani, što je prirodno kad se igra protiv velikog rivala. Pritisak je normalna stvar“, naveo je on.

Posle utakmice sa Barselonom ekipa i stručni štab Zvezde će otputovati u Atinu, na utakmicu sa Panatinaikosom, koja se igra u petak uveče.

„Barselona je prva i o njoj razmišljamo. Nije samo to, već i povratak u Beograd, pa onda put za Crnu Goru, pa opet put i povratak i ne možemo da se tako bavimo tim. Rekao sam čemu smo se posvetili“, rekao je Radonjić.

Iz Zvezde je saopšteno da ima još malo karata za nivo 400 i da je pretpostavka da će Beogradska arena sutra biti puna.

Beta