RADONJIĆ: Utakmica sa Galatom je specifična zbog tragedije od pre dve godine

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da meč u Istanbulu protiv Galatasaraja nosi dodatnu težinu zbog tragedije i ubistva navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

„Svesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila pre dve godine i nešto što utiče na utakmice sa njima. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devet stranaca, imaju iskustvo, veliki napadački potencijal i znamo da nas čeka vrlo težak meč po svim aspektima“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je posebno apostrofirao vrlo težak i gust raspored, pošto će ekipa odigrati pet utakmica u narednih 10 dana.

„Ovakav ritam utakmica je nešto o čemu smo već pričali, nešto sa čime smo se već susreli u borbi za trofeje prošle sezone, ali nismo u prvom mesecu takmičenja. Imacemo još ovakvih situacija tokom sezone, ali treba sačekati i videti kako će to da se odrazi na kvalitet igre i rezultate tima“.

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović ističe da je ključ u Istanbulu dobra odbrana, ali i da je Zvezdina prednost timska igra, iako je Galatasaraju prepustio ulogu favorita.

„Galatasaraj je doveo mnogo dobrih igrača, sjajnih individualaca sa 20 poena u rukama i svako može da prelomi meč. Ipak, idemo tamo sa jasnim ciljem, ne zanima nas ko je na drugoj strani, timska igra je naša predost u odnosu na njih i agresivna odbrana koja koja im ne prija. Uloga favorita je svakako na njima, ali idemo bez bele zastave. Ako odigramo kao što smo igrali u vecem delu duela sa Darušafakom, imamo itekako šanse“, rekao je Mitrović.

Milko Bjelica ističe da su košarkaši Crvene zvezde spremni za gostovanje Galatasaraju.

„Važna utakmica je pred nama, pokušaćemo da iznenadimo Galatasaraj, koji je dosta izmenjen i ima puno kvalitetnih igrača. Ne zanima nas podrška i uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas i našu igru. Igrali smo dosta takvih utakmica i spremni smo“, zaključio je iskusni krilni centar.

Utakmica 2. kola Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u dvorani Abdi Ipekči.

Tanjug