BIRČEVIĆ DONEO VELIKO SLAVLJE CRNO-BELIMA: Partizan po ko zna koji put u poslednjoj sekundi do pobede (VIDEO)

Košarkaši Partizana savladali su posle velike drame i borbe Ludvizburg u prvom kolu FIBA Lige šampiona sa 65:64. Junak trijumfa bio je Stefan Birčević koji je u poslednjim stotinkama pogodio na sjajnu asistenciju Ratkovice.

Crno-beli su tako upisali i šesti uzastopni trijumf i još uvek ne znaju za poraz u novoj sezoni.

Ludvizburg je dosta bolje započeo utakmicu, ubrzo su Nemci došli do prednosti od preko 10 razlike. Srećom, Partizan je imao ekspresan odgovor, pa je već na kraju prve deonice vodio sa 18:16. Nastavili su Džikićevi momci sa dobrom igrom i u prvoj polovini druge četvrtine i veoma brzo su stigli do prednosti od osam poena, 29:21. Ipak, Partizan je tada stao, a domaćin je lako istopio prednost našeg tima. Na poluvremenu Crno-beli su vodili sa 32:30.

Partizan je igrao dosta dobro na startu trećeg perioda, Luković je sjajnim blokadama zaključao reket, a u napadu je sve bilo na nivou. Srpski tim je stigao prvi put i do dvocifrene prednosti, bilo je 49:38. Ludvizburg se nije lako predavao, pa je do kraja deonice smanjio razliku na šest, 52:46. Partizan je odigrao veoma lošu poslednju deonicu, Hečer i društvo su krenuli sa čestim greškama, pa se prednost potpuno istopila. Domaćin je stigao i do prednosti u poslednjem minutu. Vodio je Ludvizburg 64:63, Koton je na 12 sekundi pre kraja imao dva bacanja, oba ih je promašio. Partizan je krenuo po pobedu, i na izuzetan način je stigao do nje. Hečer je dodao do Ratkovice koji je umesto da šutira sjajno uposlio Birčevića koji je pogodio zicer vredan velikog trijumfa. Ludvizburgu je ostalo 0.1 stotinka da nešto uradi, ali pošto nisu imali Kecmana u svojoj ekipi to je bila nemoguća misija.

Partizan se tako pobednički vratio u evropska takmičenja, i sigurno je da će ovaj trijumf mnogo značiti u nastavku borbe u Ligi šampiona.

Najefikasniji u crno-belom taboru bio je Birčević sa 15 poena, dvocifreni su bili Hečer sa 11 i Ratkovica sa 10 i 5 asistencija. Kod domaćina bolji od ostalih bio je Martin sa 14.