TANTALOVE MUKE: Đoković posle tri seta pobedio Zvereva

Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u polufinale mastersa u Šangaju, pošto je danas pobedio Nemca Mišu Zvereva sa 3:6, 7:6, 6:3.

Prvi teniser sveta, koji brani titulu u Šangaju, u polufinalu će igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta koji je ranije danas pobedio Žoa-Vilfreda Congu.

Djoković je odigrao meč ispod svog nivoa, mučio se, imao je set zaostatka, servirao je za ostanak u meču, ali je uspeo da preokrene rezultat i plasira se u polufinale.

Nemački teniser je već u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Djokoviću, a potom je u devetom još jednom napravio brejk i poveo sa 1:0 u setovima posle 40 minuta igre.

Djoković je i drugi set loše počeo pošto je odmah na startu ispustio svoj servis, ali je u trećem gemu uspeo da vrati brejk, a potom i da izjednači na 2:2.

Prvi igrač sveta nije igrao svoj najbolji tenis, ali je u sedmom gemu napravio brejk i preokrenuo rezultat u drugom setu. Djoković je, medjutim, već u narednom gemu ispustio prednost pa se taj set rešio u taj-brejku.

Uz veliku podršku publike Djoković je dobro odigrao taj-brejk, dobio ga je sa 7:4 i odveo meč u treći, odlučujući set.

Srpski teniser je na početku trećeg seta ušao u dobar ritam, pa je dobio prva tri gema, uz jedan brejk. Djoković je stečenu prednost bez većih problema sačuvao do kraja i plasirao se u polufinale posle skoro dva i po sata igre.

Beta