ZVEZDA ISPUSTILA POBEDU: Darušafaka slavila u prepunom Pioniru posle velikog preokreta

Košarkaši Crvene Zvezde doživeli su poraz u prvom kolu Evrolige. Darušafaka je posle velikog preokreta slavila u prepunom Pioniru sa 73:70.

Naš šampion je vodio tokom celog meča, ali su Turci u poslednjih dva minuta odigrali besprekorno i na kraju stigli do trijumfa.

Crveno-beli su sjajno ušli u utakmicu, pa su posle 10 minuta imali prednost id 24:17. Nisu košarkaši Zvezde popuštali, pa je tokom drugog perioda razlika neprestano rasla. Na kraju prvog poluvremena ekipa Dejana Radonjića imala je prednost od +14 (44:30).

Domaćin je nošen velikom podrškom publike na startu treće deonice stigao i do prednosti od 16 razlike, ipak posle toga Darušafaka je krenula da igra sve bolje i bolje. Zvezda je na kraju treće četvrtine vodila samo sa šest razlike, a u tih deset minuta ubacila je svega osam poena. Turci su ubrzo u poslednjem periodu stigli do minus tri. Naš tim je imao odgovor na nalet gostiju, pa je ubrzo prednost povećana. Na nešto više od dva minuta pre kraja Zvezda je vodila sa 67:61. Bertans na drugoj strani vezuje četiri poena, a za njim pogađa i Klejburn, pa je prednost šampiona ABA lige bila samo pola koša, 68:67. Verovatno presudni trenutak se dogodio u sledećem napadu, Mitrović se lepo oslobodio čuvara, ali je promašio zicer. Klejburn je ponovo probio do samog kraja i doneo prvu prednost Darušafaki posle samog početka utakmice. Kapiten Zvezde je izgubio loptu u sledećem napadu, Vilbekin je doneo +3 gostima. Zvezda je imala poslednji napad, gubila je  73:70, Gudurić je očigledno fauliran, ali su sudije ostale neme, pa je Darušafaka odnela veliku pobedu od 73:70.

Najefikasniji u crveno-belom taboru bio je sjajni Ognjen Kuzmić koji je dao 16 poena i uz to upisao 9 skokova. Osim njega dvocifreni su bili Gudurić sa 13 i Mitrović sa 12 poena. Dobru rolu imao je i Jović sa 8 poena i 7 asistencija. U ekipi Darušafake najbolji je bio Vilburn koji je postigao 19 poena, od toga i neke ključne u samoj završnici.