SAUTGEJT: Nasledio sam nered, bod u Sloveniji nas vodi ka Rusiji

Privremeni selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je po dolasku u tu fudbalsku reprezentaciju nasledio „nered“ i pohvalio je golmana Džoa Harta što je dobrim odbranama doneo ekipi bod u utakmici protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Sautgejt je prošlog meseca preuzeo državni tim, koji bi trebalo da predvodi u četiri utakmice. U prvom meču Englezi su pobedili Maltu sa 2:0, a sinoć su odigrali bez golova u Ljubljani sa Slovenijom.

– Cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i možda nas ovaj bod vodi ka tome. Nasledili smo nered i morali smo da smirimo brod – rekao je Sautgejt, preneli su danas britanski mediji.

Engleska je prva u Grupi F sa sedam bodova i ima dva više od Litvanije i Slovenije.

Slovenija je imala bolje šanse tokom sinoćnje utakmice, a Engleska je imala ukupno tri šuta u gol, od čega jedan u prvom poluvremenu.

– Svi znamo da smo mogli bolje, ali oni su napravili šanse iz naših grešaka ili posle prekida i tu moramo da se popravimo. Našem golmanu mnogo dugujemo za osvojeni bod. On je bio fantastičan. Najbolji je kada je smiren i on je toga svestan. Razgovarali smo ove nedelje, sjajno je trenirao i veliki je profesionalac. U poslednje dve utakmice bio je veoma smiren – naveo je Sautgejt.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Engleska će igrati 11. novembra na Vembliju protiv Škotske, dok će četiri dana kasnije igrati prijateljski meč protiv Španije.

Beta