BITKA ZA RUSIJU: Crna Gora melje redom, Nemci rutinski, Englezima samo bod u Sloveniji

Od 20:45 odigrano je osam utakmica evropskih kvalifikacija za SP u Rusiji.

Reprezentacija Nemačke rutinski je savladala Severnu Irsku sa 2:0. Strelci u novom trijumfu svetskih prvaka bili su Draksler i Kedira u prvoj polovini prvog poluvremena. Nemačka ima maksimalnih 9 bodova, Severna Irska pet manje.

Azerbejdžan Roberta Prosinečkog nastavio je sa sjajnim rezultatima, posle pobede protiv Norveške odigrali su bez golova na gostovanju Češkoj. Azerbejdžan je sada drugi i ima sedam bodova, Česi su očajno krenuli kvalifikacije i sakupili su dva poena.

Norveška je teškom mukom savladala San Marino sa 4:1. Skandinavci su ovim trijumfom zadržali kakve takve šanse za baraž i imaju tri boda, autsajder San Marino je bez boda.

Crna Gora nastavila je da pruža sjajne rezultate. Ekipa Ljubiše Tumbakovića savladala je favorizovanu Dansku u gostima sa 1:0. Jedini strelac bio je Fatos Bećiraj, koji je pogodio na asistenciju Jovetića u prvom poluvremenu. Ovim trijumfom Crnogorci su zauzeli prvo mesto i imaju sedam bodova, Danci ostaju na tri boda.

Poljaci su jedva pobedili Jermeniju na svom terenu sa 2:1. Gosti su veći deo utakmice igrali sa igračem manje. Mkojan je autogolom doneo prednost domaćinu, ipak ubrzo je Piceli poravnao na 1:1. Važan trijumf Poljskoj doneo je Robert Levandovski u petom minutu nadoknade. Poljaci sada imaju sedam bodova i zbog lošije gol razlike nalaze se na drugom mestu, Jermeni su poslednji.

Slovenija i Engleska su u jednom od derbija odigrali meč bez golova. Ovaj rezultat može se reći odgovara obema ekipama, Gordi Albion je i dalje prvi sa sedam bodova, Slovenci su treći sa pet.

Slovačka je konačno upisala prve bodove. Oni su na svom terenu lagano pobedili Slovačku sa 3:0. Dva gola postigao je Mak, a jedan Nemec. Slovaci su ovim trijumfom ostali na petom mestu, dok je Škotska četvrta sa četiri boda.

Litvanija je nastavila sa dobrim partijama. Na domaćem terenu pobedili su Maltu sa 2:0 golovima u drugom poluvremenu. Strelci su bili Černih i Novikovas (p). Ovim trijumfom Litvanci su došli na visoku drugu poziciju i imaju pet bodova, Malta je na dnu bez bodova.