BITKA ZA RUSIJU: Šestice Belgije i Portugala, Džeko održava Bosance u trci, Pogba rastužio Holandiju (VIDEO)

Večeras je odigrano devet mećeva kvalifikacija za SP u Rusiji.

U grupi A u derbiju dana Francuska je u gostima savladala Holandiju sa 1:o. Jedini gol na Amsterdam Areni postigao je najskuplji fudbaler sveta Pol Pogba u 30. minutu, i to kakav. Raspalio je loptu sa 30-ak metara, a udarac je bio toliko jak da je bukvalno prošao kroz ruke holandskog golmana, koji je mogao samo da uspori put lopte ka golu. Francuzi posle tri kola imaju sedam bodova, Holandija tri manje.

Švedska je nastavila sa dobrim rezultatima. Skandinavci su u Solni pobedili Bugarsku sa 3:0. Sve je bilo rešeno posle prvih 45 minuta u kojima je domaćin stigao do prednosti od 2:0 golovima Toivonena i Hijemarka. Konačan rezultat postavljen je pogodkom Nilsona Lindelofa u 58. minutu. Švedska deli prvo mesto sa Francuskom i ima sedam bodova, Bugarska ih ima tri.

Belorusija je razočarala svoje navijače remijem sa Luksemburgom u Borisovu. Bilo je 1:1. Domaćin je poveo preko Savickog u 80. minutu, a samo 300 sekundi kasnije Joakim je doneo veliki bod gostima, koji su igral isa igračem manje od prvog poluvremena, pošto je pocrveneo Karslon. Belorusija u tri kola ima dva boda, dok je Luksembur ovim remijem došao do prvog poena.

Portugalci su posle pobede nad Andorom, stigli do još jednog trijumfa od 6:0. Ronaldo i drugovi su trijumfovali protiv Farskih Ostrva u gostima. Het-trik postigao je supertalentovani Adrijen Silva, a po jedan pogodak dali su Ronaldo, Mutinjo i Kanselo. Šampion Evrope posle uvodnog poraza vezao je dve pobede, pa sada ima šest bodova. Farani su ostali na velika četiri boda koja su osvojili u prva dva kola.

Švajcarska je u gostima pobedila Andoru sa 2:1. Šar i Mehmedi su doneli prednost od 2:0 učesniku nok-aut faze Evra, a počasni pogodak za domaćina dao je Martinez u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena. Švajcarci sada imaju devet bodova i nalaze se na prvom mestu, Andora je bez poena.

Mađarska je upisala prvi trijumf u ovim kvalifikacijama. Naši severni susedi su golovima Đurčija i Salaija pobedili Letoniju u gostima sa 2:0.

Belgijanci su nastavili da terorišu svoje rivale. Posle trijumfa nad BIH od 4:0, ekipa Roberta Martineza savladala je Gibraltar na strani sa 6:0. Belgijanci su postigli po tri gola u oba poluvremena, het-trik je postigao Benteke, a po jednom su se u strelce upisali Vitsel, Mertens i Azar. Belgija je i dalje maksimalna i ima 9 bodova sa gol razlikom od 13:0, Gibraltar je ostao na dnu i nema ni jedan pozitivan rezultat. Benteke je postao i novi rekorder, pošto je postigao je najbrži pogodak u istoriji takmičarskog reprezentativnog fudbala, on je zatresao mrežu Gibraltara posle samo 8.1 sekundi.

Grčka je kao i Belgija upisala treći trijumf u isto toliko utakmica. Heleni su na gostovanju pobedili Estoniju sa 2:o golovima Torosidisa i Stafilidisa. Grci su drugi na tabeli zbog lošije gol razlike od Belgijanaca, dok je Estonija četvrta i ima tri boda.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine brzo se oporavila posle poraza od Lukakua i drugova, te je savladala Kipar u Zenici sa 2:0. Bosanci su se dugo mučili da probiju kipranski zid, pa su do trijumfa stigli tek u poslednjih 20 minuta. Dvostruki strelac je bio Edin Džeko. BIH je sada treća na tabeli ove grupe sa šest bodova, dok je Kipar u grupi timova koji nisu osvojili ni jedan bod.