ORLOVI KONAČNO IGRALI FUDBAL: Srbija na krilima Tadića pregazila Moldaviju (VIDEO)

Fudbaleri Srbije ubedljivo su savladali Moldaviju u Kišinjevu sa 3:0 u drugom kolu kvalifikacija za SP. Naš tim je došao u vođstvo posle greške štopera domaćih Epureanua u 19. minutu, Tadić je dodao do Kostića koji je pogodio u praznu mrežu. Prednost je duplirana u 37. minutu, Srbija je izvela kratku kombinaciju posle kornera, Tadić je ponovo asistirao, a Ivanović glavom zakucao loptu u mrežu. Konačnih 3:o postavio je sjajni Dušan Tadić, posle lepe akcije sa Kataijem u 60. minutu.

Sem prvih 20-ak minuta kada je Moldavija bila bolji rival, naš tim je odigrao veoma dobru utakmicu i tako napravio lepu uvertiru za derbi sa Austrijom u nedelju na Marakani.

U preostala dva meča u našoj grupi, Austrija i Vels odigrali su nerešeno 2:2, dok je Republika Irska pobedila Gruziju sa 1:0 golom Šimusa Kolmana.

TOK MEČA:

Moldavija je krenula veoma agilno, u prvih par minuta imali su nekoliko opasnih napada, a našim fudbalerima bilo je teško da iznesu loptu sa svoje polovine. Kako je vreme odmicalo, Srbija je polako hvatala ritam. Prve dve šanse imali smo posle slobodnih udaraca Aleksandra Kolarova, prvi put je centrirao, a Vuković probao glavom, a drugi put je pokušao udarcem, ali je golman domaćih bio na mestu. Orlovi su do prednosti došli u 19. minutu, Epureanu je loše primio loptu na centru, Dušan Tadić mu je ukrao i stuštio se ka golu. Pored njega je išao Kostić, vezista Sautemptona mu je dodao i napadač Hamburgera je lagano prosledio u mrežu za 1:0. Posle tog gola, naši momci su preuzeli inicijativu na terenu, ali nije bilo šansi za gol sve dok 30. minuta. Tadić je ponovo proigrao Kostića, a ovaj je lepo šutirao, ali samo je pogodio stativu. Ipak, sedam minuta kasnije, Srbija duplira prednost. Kostić i Tadić su kratko kombinovali posle kornera, a sjajni vezista Sautemptona je centrirao i pronašao usamljenog Ivanovića, koji je sa ivice peterca zakucao loptu u mrežu Moldavije. Mogli smo i do trećeg gola, ali je Tadićev šut dobro odbranio golman Čebanu.

Katai je zamenio Pavlovića na startu drugog dela, i ubrzo je imao veliku priliku, ali je spoljnom šutirao preko gola. Nastavili su naši momci sa dobrom igrom, pa je usledio šut Tadića tik pored stative Čebanua. Sve dileme rešene su u 60. minutu, Tadić je sjajno povukao i dodao Kataiju, ovaj mu je iz prve vratio, a vezista Sotona je mirno poslao loptu u mrežu za velikih 3:0. Posle tog gola tempo igre je pao, a Muslin je ubrzo napravio dvostruku izmenu, ušli su Mitrović i Bambi Tošić umesto Vukovića i Kostića. Orlovi su imali još nekoliko opasnih napada, ali promene rezultata nije bilo. Moldavci su jedino pretili posle kornera, ali nisu uspeli da stvore stopostotnu šansu. Na kraju 0:3 i velika tri boda pred nastavak kvalifikacija.

FOTO: FSS