MUSLIN: Ova pobeda nema veze sa srećom, već sa našim kvalitetom

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je današnja pobeda nad Moldavijom odraz kvaliteta njegovih fudbalera i dodao da takvi trijumfi mogu da „izbrišu traume iz prošlosti“.

„Ova pobeda nema nikakve veze sa srećom, već kvalitetom. To je odraz naše igre. Ovo će vratiti samopouzdanje igračima, koje smo izgubili u prošlosti. Ovakve pobede mogu da izbrišu traume iz prošlosti. Verujem u ove momke“, rekao je Muslin novinarima posle utakmice u Kišinjevu.

Srbija je zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto je u drugom kolu Grupe D sa 3:0 savladala Moldaviju.

„Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan, uvek tražim bolje i nadam se da će biti bolje iz utakmice u utakmicu. Odnosom sam svakako zadovoljan, od prvog minuta se videla želja, iako smo prvih 15 minuta igrali slabije. Bili smo u grču na početku, ali smo posle toga igrali kako treba, stvarali šanse i davali golove“, kazao je Muslin.

Naredni protivnik biće Austrija, a Muslin je kazao da „nama potrebe“ padati u euforiju.

On je pozvao navijače da dodju na duel sa Austrijom i istakao je da su njegovi igrači zaslužili podršku.

Srbija posle drugog kola u Grupi D ima četiri boda, te se tako nalazi na deobi prvog mesta sa selekcijama Velsa, Austrije i Irske, dok su Moldavija i Gruzija bez bodova.

Beta