KARADžIĆ: Ne sumnjam u pobedu nad Moldavijom

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da reprezentacija Srbije mora da osvoji sedam bodova u sledeće tri takmičarske utakmice

On je takođe istakao da selektor Slavoljub Muslin ima veliku podršku saveza.

Srbija u četvrtak gostuje u Kišinjevu (20.45), u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, četiri dana kasnije dočekuje Austriju u Beogradu, a treći meč će odigrati u gostima sa Velsom 12. novembra.

„Predstoje nam veoma važni mečevi za odlazak u Rusiju na Mundijal. Do kraja godine igramo tri utakmice, Moldaviju, pa sa Austrijom i gostujemo Velsu u novembru. Ako ne osvojimo sedam bodova, bićemo u problemu. Ne sumnjam u pobedu večeras, jer Moldavija je reprezentacija skromnih mogućnosti. Imali smo i ranije takvih rivala, ali su, recimo, Jermenija i Azerbejdžan napredovali i sad su kvalitetniji od Moldavaca“, rekao je Karadžić novinarima u Kišinjevu.

„Atmosfera u ekipi je dobra, momci žele trijumf. Ma, loše je uopšte pomisliti da ne pobedimo Moldavce“, dodao je on.

Karadžić je kazao da ne može da zamisli da će Muslin izgubiti poverenje FSS-a, čak i ako rezultati ne budu dobri.

„Ne mogu ni da zamislim da Muslin izgubi poverenje. Neću uopšte da razmišljam da dodje do toga, jer verujem da ćemo pobediti večeras, pa onda Austrijance kod kuće i da ćemo za mesec dana otići da osvojimo makar bod u Velsu. Muslin, inače, dobro radi svoj posao, ima podršku Saveza, ali moram da napomenem da on ne igra. Zna se od koga na terenu zavise rezultati. To sam govorio i dok sam vodio FSS. Njegovo mesto neće biti ugroženo čak i ako nam se ne ostvare želje u naredne dve-tri utakmice“, rekao je Karadžić.

Beta