NOVI SKANDAL: FIFA dozvolila još jednom fudbaleru da igra za samoprozvanu državu Kosovo

fifa-federation

Svetska fudbalska federacija odobrila je danas još jednom igraču da nastupa za reprezentaciju Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

FIFA je navela da za Kosovo može da igra 21-godišnji Arber Zeneli koji je rođen u Švedskoj i koji je igrao za reprezentaciju te zemlje do 21 godine.

Konfuzija oko papirologije i oko toga ko može da nastupa za Kosovo traje od prošlog meseca. FIFA je neposredno pred meč Kosova i Finske odobrila šestorici fudbalera da mogu da igraju za Kosovo.

Zaneli je već na spisku igrača Kosova za predstojeći duele protiv Hrvatske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Zaneli, fudbaler Herenvena, je sa reprezentacijom Švedske do 21 godine osvojio titulu prvaka Evrope, ali nije bio deo tima koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

FIFA je u maju primila Kosovo u svoje članstvo i ta reprezentacija je naknadno ubačena u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji. Reprezentacija Kosova je u Grupi I sa Hrvatskom, Islandom, Turskom, Ukrajinom i Finskom.

Beta