BUNJEVČEVIĆ PRED MOLDAVIJU: Pravo je vreme za pobedu!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević rekao je da je utakmica protiv Moldavije prava prilika da se zabeleži pobeda i su igrači spremni za to.

„Nema razloga da imamo lošu avanturu sa Moldavijom. Na terenu će se pokazati prava slika. Optimisti smo, uradili smo sve što je do nas i potrebno je da igrači to sprovedu u delo na terenu“, rekao je Bunjevčević novinarima.

Srbija će u četvrtak gostovati Moldaviji u drugom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Bunjevčević je kazao da je atmosfera u ekipi dobra i da je pravo vreme za pobedu.

„Uvek je pravo vreme za pobedu. Bitno je da odigramo dobro i ostvarimo cilj, tri boda, što neće biti nimalo lako. Igrači su radili kako treba, spremni su i motivisani“, kazao je Bunjevčević.

On je naveo da utakmica protiv Moldavije, kao i sa Austrijom posle toga, neće biti odlučujuće i da na njih ne treba gledati kao na prekretnicu.

„Početak je mnogo bitan, setite se samo koliko je sitnih detalja u prošlosti odlučivalo o odlasku na važno takmičenje. Treba da ne potcenimo protivnike, a prava slika našeg fudbal je takva da ga uvek treba unapređivati“, dodao je potpredsednik FSS.

Kako je rekao, Bunjevčević ima tremu pred svako gostovanje.

„Uvek imam tremu, pred svako gostovanje jer je nestala razlika između velikih i malih ekipa. Trema je pozitivna i nestane kada počne utakmica. To je dobro jer onaj ko nema osećaj za utakmicu, bolje da se ne bavi ovim poslom“, rekao je Bunjevčević.

Prema njegovim rečima, eventualna pobeda i dobra igra protiv Moldavije treba da bude pozivnica navijačima da podrže reprezentaciju u nastavku.

„Dobri rezultati su najbolja pozivnica za publiku. Publika će to u jednom momentu osetiti i podržati reprezentaciju. Mi se trudimo da napravimo kult reprezentacije, vratimo poverenje koje je nestalo u narodu. To ne može doći preko noći, nadamo se da ćemo dobrim rezultatima vratiti publiku“, rekao je Bunjevčević.

Srbija će u četvrtak od 20.45 igrati protiv Moldavije u Kišinjevu, a potom je u nedelju čeka duel sa Austrijom u Beogradu.

Beta