SKANDAL U ENGLESKOJ NE JENJAVA: Umešani Haselbajnk, Rajt, Čelino…

Britanski list Telegraf nastavio je sa otkrivanjem korupcijskog skandala u engleskom fudbalu i izneo snimke na koje se vidi kako primaju mito menadžer KPR-a Džimi Flojd Haselbajnk, pomoćni trener Barnslija Tomi Rajta i vlasnik Lidsa Masimo Čelino.

Barnsli je odmah suspendovao Rajta jer je snimljen kako uzima 5.000 funti, dok je legendarni napadač Čelsija pregovarao o naknadi od 55.000 funti od agencije koja bi sarađivala sa njim oko prodaje fudbalera.

Najdalje je otišao kontroverzni Čelino jer je ponudio prerušenim novinarima Telegrafa u menadžere da kupe 20 odsto kluba da bi zauzvrat dobio procenat od transfera.

Na video sniku se vidi kako italijanski biznismen govori da „neće biti rizika u ovom poslu jer su zaštićeni“, kao i da je „fudbal prljav biznis“, uz reči da su „Englezi najgori ljudi u svetu fudbala“.

Skandal na Ostrvu pokrenuo je doskorašnji menadžer reprezentacije Engleske Sem Olerdajs, pošto je davao savete menadžerima kako da izbegnu „pravilo treće strane“ prilikom transfera, za šta je dobio 400.000 funti, ali i podneo ostavku posle otkrivenih malverzacija.

Tanjug