BOGDANOVIĆ: Neću u NBA bez trofeja Evrolige

Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović izjavio je danas da će otići u NBA ligu tek kada osvoji Evroligu sa Fenerbahčeom.

„Puno se priča o tome da li ostajem u Fenerbahčeu ili idem u NBA. Kada doneseš određenu odluku, nema nazad. Moraš da budeš siguran da si doneo najbolju odluku i da veruješ nju. Odlazak u NBA je san za mene, ali odbio sam ponudu Finiksa jer, iskreno, ne želim da idem tamo bez trofeja Evrolige“, rekao je Bogdanović na Evroliginom danu za medije, a prenosi Eurohups.

On se prisetio prošlogodišnjeg finala u Berlinu kada je CSKA bio bolji posle produžetaka 101:96, a Boganović žali za košem Viktora Hrijape u poslednjim sekundama regularnog toka.

„Prošle godine smo izgubili trofej zbog jednog skoka dve sekunde pre kraja. Naravno da košarka nije samo kada imaš loptu u posedu, ali gubili smo 20 razlike u prvom poluvremenu, morali smo bolje… Na kraju je detalj odlučio pobednika, ali nisam ličnost koja lako odustaje. Želim još da pokušavam, možda još dva puta, ne znam još“, poručio je bivši košarkaš Partizana.

On ne smatra da je činjenica što se Fajnal for igra u Istanbulu dodatna motivacija za Fenerbahče, već donosi veći pritisak.

„Nije nam potreban veći motiv kako bismo došli do završnog tunira. Dok ste u završnici sve je otvoreno, izgubili smo u Berlinu, ali sada želimo do pehara. Ipak, dug put je do finala, moramo puno da radimo. Pod pritiskom smo, ali izborićemo se sa njim“.

Bogdanović se osvrnuo i na osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Srbije, istakavši kao veliki uspeh.

„Fantastično je biti deo takvog događaja i u olimpijskom selu, odlično iskustvo. Mnogi kažu da smo se približili Amerikancima, ali nije isto kada protiv njih igraš u grupi ili finalu. Moguće je da u prvom meču nisu bili motivisani kao u finalu“, zaključio je Bogdanović.

Tanjug