REMI PO MERI REALA: Barsa vodila, ali je Čolova izmena promenila sve (VIDEO)

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida remiziali su u derbi meču petog kola Primere 1:1. Ovaj rezultat sigurno najviše odgovara Real Madridu, koji je tako zadržao istu prednost u odnosu na dva najveća rivala.

Prvo poluvreme donelo je terensku dominaciju Barselone. Katalonci su iz te igre došli i do većeg broja prilika, ali ni Atletiko nije bio bez šansi. Ipak, jedini gol u prvom poluvremenu na Kamp Nou postigao je domaćin. Barsa je kratkim dodavanjem izvela korner, a Inijesta je savršenim centaršutem uposlio Rakitića, koji je glavom savladao nemoćnog Oblaka.

U drugom poluvremenu desila su se dva momenta koja su rešila utakmicu. Prvo se posle 10-ak minuta drugog dela na povredu požalio Mesi. Enrike je najboljeg igrača izveo iz igre u 59. minutu. Samo 60 sekundi kasnije desio se i drugi prelomni trenutak, Čolo Simeone je Gameira zamenio Koreom. Ta zamena mu se isplatila već u narednom minutu, kada je Korea prevario Maskerana i savladao Ter Štegena za erupciju oduševljenja na klupi Atletika. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Barsa je dominirala u tom periodu posedom lopte. Najbolje šanse da donesu pobedu svojim timovima imali su Pike i Godin, ali dva odbrambena fudbalera nisu uspela da pronađu put do mreže posle centaršuteva iz slobodnih udaraca.

Ovim remijerm Barselona je pala na treće mesto, i sad je sa bodom više ispred nje i Sevilja. Atletiko je odmah iza večerašnjeg rivala sa poenom manje.

.