BOŽOVIĆ: Najbitnija je pobeda u kup utakmicama

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je da je njegova ekipa zasluženo prošla ČSK u Kupu i dodao da sad može da se koncentriše samo na predstojeći duel sa Vojvodinim u prvenstvu.

„Nije nam bilo lako, ovo je tip utakmice gde više možeš da izgubiš nego da dobiješ. ČSK se pokazao kao dobra ekipa, uostalom, zauzimaju drugo mesto na tabeli i nemaju poraz od starta sezone. Iako je rezultatski bilo ubedljivo, na terenu nije bilo tako lako. Ipak je na kraju presudio naš kvalitet i zasluženo smo prošli dalje“, rekao je Luković posle utakmice u Čelarevu.

Zvezda je pobedila ČSK sa 3:0 i plasirala se u osminu finala Kupa Srbije, a predstojećeg vikenda je očekuje derbi kola u Super ligi, u kom će se sastati sa prvoplasiranom Vojvodinom.

„Vojvodina je odlična ekipa koja beleži dobre rezultate i imaju fantastičnog trenera. Nenad Lalatović je usadio svoj karakter ekipi, dosta dobro stoje na terenu, čvrsto, disciplinovani su tako da nam neće biti lako. Jako poštujem Vojvodinu, ali mi ćemo ići na pobedu i ne sumnjam u uspeh svoje ekipe“, kazao je Luković.

On je protiv ČSK promašio penal, a kako je rekao, ponovo će ga šutirati. Ipak, dao je gol, iz slobodnog udarca.

„Nije mi promašeni penal poljuljao samopouzdanje, šutiraću ponovo kada mi se za to ukaže prilika. Ne plašim se preuzimanja odgovornosti. Drago mi je što sam popravio utisak golom iz slobodnog udarca, ali mnogo mi je važnije što je ekipa pobedila, mnogo nam to znači posle derbija“, rekao je Luković.

Trener crveno-belih Midrag Božović rekao je da je najbitnije to što je njegova ekipa prošla dalje.

„U Kup utakmicama je najbitnije pobediti i obezbediti prolaz dalje. Mi smo u tome uspeli i drago mi je da je tako. Pobeda je najvažnija, bilo da je ostvarena minimalnim rezultatom ili ubedljivo. Čestitam ČSK na dobroj igri i zahvaljujem se na dobrom gostoprimstvu i velikoj ljubaznosti koju su pokazali“, rekao je Božović.

Beta