NIKOLIĆ: Napredak najteži protivnik, očekuje nas neprijatna utakmica

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da „maksimalno ozbiljno“ pristupa kupu i da njegovi fudbaleri moraju tako da pristupe utakmici s Napretkom u šesnaestini finala najmasovnijeg takmičenja.

„Govorio sam i ranije da ovo takmičenje jako mnogo cenim, iako mnogi žele da potcene njegov značaj. Ja mislim da je važno i tako mu pristupamo. Drugi razlog što treba da budemo ozbiljni jeste to što smo na žrebu dobili apsolutno najtežeg protivnika, Napredak iz Kruševca. Tim koji je umeo da bude jako neprijatan za Partizan u nekom prethodnom periodu“, rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

„Iskusan tim, Nikola Petrović, Jovan Markoski, Bratislav Punoševac i dalje. Imaju iskustvo i kvalitet i mlade igrače. Organizovan je to klub za ove naše srpske prilike. Očekuje nas jako neprijanta utakmica u zgusnutom rasporedu. Od velike važnosti je da sav svoj fokus posvetimo toj utakmici. Imali smo jedan trening i analizu, a danas i drugu i uradićemo sve da u skraćenom ciklusu pripremimo utakmicu kako zaslužuje“, rekao je Nikolić.

On je kazao da ne želi da Partizan bude iznenadjenje u ovoj fazi takmičenje.

„Uvek u ovim kolima se desi neko iznenadjenje. Ne bih da Partizan bude iznenadjenje, ne smemo to sebi da dozvolimo. Protivnik je više nego kvalitetan, pogotovo u ovoj fazi u kupu. Očekujem podršku sa tribina. To je potrebno igračima. Nadam se da će publika prepoznati borbenost, odnos prema dresu, pa i ponekad kvalitet“, rekao je Nikolić.

On je kazao da će jedine promene u timu u odnosu na onaj koji je u subotu pobedio Crvenu zvezdu u derbiju biti „prinudne“.

Novinari su pitali Nikolića o derbiju, a on je rekao da je već zaboravio tu utakmicu u takmičarskom smislu, ali je priznao da je atmosfera bolja.

„Lepše je utoliko što smo sebi popravili ambijent i atmosferu u kojoj živimo i radimo. Dobili smo novu energiju za igrače. Ali, mi smo i dalje na deobi četvrtog mesta, a vodeći timovi nam beže šest i sedam bodova. Ispred nas je mnogo velikog rada i truda da podignemo Partizan na nivo na kome treba da bude. Nikakve crte ne bismo smeli da povlačimo, to bi bilo pogubno za nas i nećemo to sebi dozvoliti“, rekao je Nikolić.

On je kazao da tim nije vežbao penale i ocenio je da je to „malo laička priča“.

„Nismo vežbali penale. Ja otprilike znam ko može da šutira penale u Partizanu. A to je malo laička priča, kao i ona psihološka priprema za jednu utakmicu. To ne postoji. Psihološka priprema traje mesecima, kroz svaki trening, sastanak, razgovor, a isto važi za penale. Ne znam šta bismo mogli da uvežbamo u ova tri dana što ne vežbamo mesecima“, rekao je Nikolić.

On je na novinarsko pitanje odgovorio da mu lično prija učinak od tri pobede u tri derbija.

„Neću da budem neiskren i da kažem da mi ne prija. Naravno da je lepo, ali sam svestan toga da ako se sutra ne pobedi, da će ta činjenica koju ste spomenuli pasti u vodu“, rekao je Nikolić.

Utakmica Partizan Napredak igra se sutra od 18.00 na stadionu Partizana.

Beta