BOŽOVIĆ: Osvajanje kupa je jedan od ciljeva ove sezone

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je jedan od ciljeva njegove ekipe osvajanje Kupa Srbije i da zato tim mora da pobedi ČSK Pivaru sutra u Čelarevu.

„Moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pobedimo ČSK. Prošle godine smo ispali u jednoj od najružnijih utakmica po nas i zato je ove sezone jedan od ciljeva da osvojimo Kup“, rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Zvezda je za vikend izgubila u „večitom“ derbiju od Partizana 1:0, posle čega je ostala bez prvog mesta, na koje se popela Vojvodina, sledeći rival Zvezde u prvenstvu. Novinari su Božovića uglavnom pitali o derbiju.

„Kažu da ako želiš nešto da napraviš u budućnosti, moraš da zaboraviš prošlost. Ali, da vas ispoštujem i odgovorim. Nismo napravili nijednu šansu u derbiju jer nismo imali čoveka koji bi mogao da zadrži loptu. Zato nijednom nismo došli do njihovog kaznenog prostora. Ako pobedimo u Čelarevu, zaboraviće se Partizan i pričati o Vojvodini, a ako pobedimo Vojvodiju pričaće se o Javoru. Tako to ide u fudbalu“, rekao je Božović.

Trener Zvezde je kazao da njegov tim igra sporije u poslednje vreme zbog spoljnih faktora.

„U šampionatu Srbije ne može brže da se igra. Izračunajte koliko golmani zadržavaju loptu, koliko često se sviraju prekidi, pogledajte kakvi su nam tereni…Sve to utiče na tempo igre“, rekao je Božović.

Pomoćni trener Zvezde Saša Petrović pogodjen je kamenom u glavu posle derbija, ali je Božović rekao da ne zamera upravi Partizana na tome.

„Ne bih pridavao značaj incidentu jer je na terenu sve bilo super, kao rukovodstvo Partizana. Oni ne mogu da utiču na publiku i njeno ponašanje. Prošli put nam je proletela raketa, a (Aleksandar) Luković je pogodjen telefonom. Kao da se samo čeka da neko nastrada pa da tek onda pomere taj tunel bliže terenu“, rekao je Božović.

Utakmica ČSK-Zvezda igra se sutra od 16.00.

Beta