ZAVRŠENO PRVO KOLO LE: Intere, nula si, Soton rutinski sa Česima, Šalke umirio Balotelija i Nicu (VIDEO)

Odigrano je i preostalih 11 utakmica prvog kola Lige Evrope.

Fudbaleri Intera ponovo su razočarali svoje navijače. Oni su na Đuzepe Meaci poraženi od izraelskog predstavnika Hapoel Ber Ševe sa 2:0. Posle prvog poluvremena golova u Milanu nije bilo. Inter je bio nešto bolji rival, ali nije bilo puno velikih šansi, a najbolju je imao Eder, ali je u 40. minutu pogodio stativu. Izrealci su u drugoh 45 minuta stigli do dva gola i velike i zaslužene pobede. Prvo je Vitor pogodio u 54. minutu. Nastavili su i posle gola fudbaleri Hapoela sa dobrom igrom, što im se isplatilo u 69. minutu kada je Bucaljo postigao pogodak, i ispostaviće se postavio konačan rezultat. Ekipa Franka de Bura je tako očajno počela sezonu u Ligi Evrope, dok Izraelci kući idu pevajući.

Sautempton je rutinski sa 3:o savladao Spartu Prag na svom stadionu. Momci Kloada Puela poveli su već u 5. minutu, kada je Ostin pogodio sa bele tačke, posle disklutabilnog penala. Dušan Tadić je imao malu raspravu sa strelcem gola oko toga ko će izvesti najstrožu kaznu, ali se umešao kapiten Van Dajk i sprečio veći sukob. Do kraja prvog dela Soton je došao do prednosti od 2:o, a ponovo je strelac bio Čarli Ostin. U drugih 45 minuta, gola nije bilo sve do samog kraja meča, kada je rezertvista Rodrigez postavio konačnih 3:0. Dušan Tadić je odigrao 70 minuta.

Šalke je u jednom od derbija ovog kola na gostovanju pobedio Nicu sa 1:o. Golova u prvih 45 minuta nije bilo, a nemački predstavnik bio je daleko bolja ekipa. Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Šalke je nastavio da dominira, pa je u 75. minutu golom Babe Rahmana došao do velika tri boda. Matija Nastasić je odigrao dobrih 90 minuta.

Fudbaleri Viljareala pobedili su na svom terenu Cirih nakon preokreta sa 2:1. Švajcarci su već u 2. minutu stigli do iznenađujuće prednosti. Strelac je bio sve bolji albanski napadač Armando Sadiku. Ipak, španski predstavnik je do kraja prvog poluvremena u potpunosti preokrenuo rezultat. Prvo je pogodio, nekada jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta, Pato u 28. minutu, na asistenciju Dos Santosa. U prvom minutu nadoknade prvog dela, ova dva igrača su zamenila uloge, pa je Dos Santos pogodio, a Patoje upisao asistenciju. Do kraja više nije bilo promene rezultata, pa je konačan rezultat bio isti kao i posle prvih 45 minuta, 2:1.

PAOK i Fiorentina su jedini odigrali 0:0 na startu Lige Evrope. Solunski predstavnik koje sa klupe vodi bivši fudbaler Partizana Ilija Ivić je tako došao do važnog boda na startu takmičenja. Nijedan tim nije prikazao neku spektakularnu igru, pa je nerešen rezultat najpošteniji ishod utakmice.

Ajaks je posle preokreta savladao Panatinaikos u gostima sa 2:1. Grci su poveli golom Berga već u 5. minutu utakmice. Traore je u 34. minutu doneo izjednačenje holandskom predstavniku. To je bio i konačan rezultat prvog dela. U drugom smo videli jedan gol i čak tri crvena kartona. Klasen je u 67. minutu promašio penal za Ajaks, ali je na odbitak naleteo Ridevald, pa je golman Štele iz drugog puta bio savladan. Dva minuta kasnije zbog drugog žutog kartona pocrveneo je bivši štoper Partizana, Ivan Ivanov. Do kraja utakmice još dva isključenja, prvo Ziha iz Ajaksa, a u samoj završnici i Vakasoa iz Panate.

U ostalim mečevima Braga je odigrala 1:1 sa Gentom, Konjaspor je u Turskoj poražen od Šahtjora iz Donjecka sa 1:o, istim rezultatom slavio je i Krasnodar u Salzburgu. Osmanlispor je sa dva gola u drugom poluvremenu pobedio Steauu sa 2:o, a Standard i Selta odigrali su 1:1.