VK PARTIZAN SE OGRADIO OD BRATUŠE: Beograd i Zagreb nisu isti, ne postoje male i velike batine

Vaterpolo klub Partizan ogradio se danas od izjava koordinatora mlađih kategorija Zorana Bratuše, koji je ocenio da napad na mlade vaterpoliste crno-belih u Zagrebu nije bio tako veliki kao što su neki mediji predstavili i da je nešto slično moglo da se dogodi bilo gde u regionu, pa i u Beogradu.

„Vaterpolo klub Partizan se ograđuje od nekih stavova koje je izneo koordinator mlađih selekcija prof. Bratuša. Pre svega u delu minimalizacije onoga što se desilo, jer je svaki napad na sportiste, bili maloletni ili punoletni, više nego užasan čin. Sigurno ne edukativan jer ne postoje „male batine“ i „velike“ batine. Zatim, sigurno ne možemo da prihvatimo poistovećivanje Beograda i Zagreba kada su u pitanju lična bezbednost sportista jer u Beogradu se takve stvari ne događaju, pogotovo ne nad mladim sportistima“, rekao je predsednik crno-belih Aleksandar Šoštar u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, klub će u narednim danima preduzeti sve neophodne radnje da se utvrdi da li je bilo i bezbednosnih propusta u radu odgovornih za tu selekciju igrača.

„Mi sigurno nećemo stati i u saradnji sa našom državom tražićemo da se dođe do pune istine i da se odgovorni kazne. Dok nadležni organi ne utvrde istinu , mi se kao klub nećemo više oglašavati povodom ovog pitanja“, poručio je Šoštar.

Grupa huligana napala je petoricu mladih vaterpolista Partizana u četvrtak uvece u Zagrebu, kada šu se vraćali u hotel iz „Mekdonaldsa“.

„Iz grupe od dvadesetak navijača izašlo je njih nekoliko, počeli su da udaraju naše igrače, ali samo je jedan dobio težu povredu od udarca u šaku. Nije bilo udaranja šipkama, bakljama. Tačno je da su navijači palili baklje, ali samo da bi uplašili decu“, izjavio je juce Bratuša.

Kako je naveo, situacija se, na sreću, brzo smirila.

„Grupi je prišao krupniji čovek, iz gužve izvukao dvojicu igrača Partizana i ispratio ih do hotela. Ubrzo je došla policija, hitna pomoć, dvojica dečaka su otišli u bolnicu gde je jednom ustanovljen prelom šake i samo on više nije igrao na turniru. Ostali su nastavili takmičenje“, istakao je Bratuša i dodao da je dolazak roditelja u Zagreb, na finale, bio ranije planiran i da su oni tek tada saznali za incident jer deca nisu htela da dižu paniku.

Partizan je, još u saopštenju u subotu, naglasio da će na svaki način zaštititi svoje vaterpoliste.

„Ne opdavdavam napad na naše igrače, ali nažalost, to je moglo da nam se desi i negde drugde, ne samo u Zagrebu. Ovo je problem socijalnih, navijačkih grupa, koji imaju sve zemlje u regionu. To vece navijači su se okupljali u gradu, Dinamo je igrao utakmicu, a mi to nismo iznali“, poručio je Bratuša.

Tanjug