ŠOŠTAR: Zlatom u Riju vaterpolisti Srbije stavili tačku!

Legendarni srpski vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šoštar rekao je danas da je ekipa Dejana Savića osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju stavila tačku i kompletirala sve trofeje.

„Stavljena je tačka na sve što se čekalo 28 godina, još od Olimpijskih igara u Seulu. Nije slučajno došlo do toga, isplatio se vredan rad i uložen trud. Srpski vaterpolisti dugo godina donosi medalje sa velikih takmičenja. To što je želja naših vaterpolista bila da osvoje zlato, ne daje za pravo da se srebro ili bronza obezvređuje uoči Rija“, rekao je Šoštar novinarima u Sport pabu u Beogradu.

Proslavljeni golman podsetio je da je vaterpolo jedini ekipni sport koji donosi olimpijske medalje još od 2000. godine i Igara u Sidneju.

„Zlato u Riju je kruna svega onoga što se u vaterpolu dešava. Izabranici Dejana Savića su to zaslužili“, rekao je Šoštar, ali i upozorio da budućnost nije baš svetla, s obzirom na situaciju u srpskim klubovima.

Srpski vaterpolisti osvojili su zlatnu medalju u Riju pobedom u finalu nad Hrvatskom 11:6 i tako spojili olimpijsku, svetsku, evropsku i titulu Svetske lige.

Tanjug