SIVIĆ: Trijumf je najvažniji, pad koncentracije posledica umora

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić rekao je danas da je najvažnije da je njegova ekipa pobedila Irsku i dodao da je pad koncentracije u drugom poluvremenu posledica umora.

„Mi smo znali da večeras moramo da pobedimo jednog neugodnog protivnika. Dobro smo počeli, kontrolisali smo igru i imali posed, što je bio dogovor pre utakmice. Medjutim, posle tog prvog gola smo se vratili, pokušali da čekamo kraj utakmice što je bilo pogrešno“, rekao je Sivić novinarima posle utakmice.

„Na poluvremenu smo se konsolidovali, dogovorili da promenimo neke stvari i to je donelo rezultat. Kod 3:1 smo mislili da ćemo rutinski privesti meč kraju, ali smo primili još jedan nesmotren gol, što je posledica umora, jer je teško igrati u pet dana dve veoma teške utakmice sa igračima koji nisu u ritmu“, dodao je on.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Novom Sadu Irsku s 3:2 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj i tako „izbila“ na drugo mesto Grupe dva.

Izabranici Tomislava Sivića su u osmoj utakmici u grupi došli do pete pobede, te sada zauzimaju drugo mesto sa 17 bodova, dok je Irska posle devet mečeva četvrta sa 12 i nema šanse da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

„Pobedili smo, cilj smo ostvarili. Čestitam momcima, nije lako igrati pod imperativom, ali moramo da se naviknemo jer će i preostale dve utakmice biti iste takve“, rekao je Sivić.

Novinare je zanimalo kako objašnjava to što je Srbija večeras lako primila dva gola.

„Pad koncentracije, umor, nesmotrenost. Činjenica je da je to tako… Jedan od najvećih razloga je umor“, rekao je Sivić.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Uroš Djurdjević, a jednom se u listu strelaca upisao Darko Lazić.

„Izuzetno mi je drago zbog Djurdjevića. Pre 10 dana je počeo da trenira s klubom, a naš je kapiten. Isto tako, Čavrić je celo leto tražio klub, nije igrao. Da ne redjam sad… Teška je situacija. To su sve objektivne stvari s kojima treba da se suočimo, da napravimo rezultat, pa još ako je moguće i da lepo igramo. Danas smo se opredelili za tri boda, nemojte se ljutiti zbog toga“, naveo je selektor Srbije.

Srbija će narednu utakmicu igrati 7. oktobra protiv Irske, a četiri dana kasnije dočekaće Sloveniju.

„Kad su dve vezane utakmice nama je uvek prva laška, u prvu udjemo 100 posto. Sad ćemo morati malo drugačije da postavimo… Biće teško, moramo i tamo na pobedu. Bolja smo ekipa. Naš zadatak je pobeda i o tome ćemo da razmišljamo narednih mesec dana“, rekao je Sivić

Beta