LUDNICA U BUKUREŠTU: Crna Gora slavi remi, Nemci pregazili Norvežane, Škotska petardom po Malti (VIDEO)

Odigrane su i preostale četiri utakmice današnjeg programa prvog kola kvalifikacija za SP u Rusiji.

Fudbaleri Rumunije i Crne Gore odigrali su nerešeno 1:1. Meč koji je u prvih 85 minuta bio preterano dosadan, na kraju se završio kao najuzbudljiviji meč današnjeg programa. Ni Rumuni ni Crnogorci nisu imali previše dobrih šansi za pogodak, ali sve se promenilo u poslednjih nekoliko minuta. Prvo je Popa 300 sekundi pre kraja doneo veliku, činilo se nedostižnu, prednost domaćoj ekipi. Stančiju je šutirao, a lopta se od noge Savića odbila do Pope, kome nije bilo teško da savlada Božovića. Ipak, prednost Rumuna nije dugo trajala, Crna Gora je već u sledećem napadu došla do izjednačenja. Kolašević je sjajno izveo slobodan udarac, a Jovetić je još bolje glavom zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje na klupi i na tribinama gostujućeg tima. Svi su mislili da je tu kraj uzbuđenjima, ali su se igrači oba tima potrudili da ne bude tako. Igrao se peti minut nadoknade, kada je Vukčević bespotrebno glavom udario rezervistu Kešerua u svom šesnaestercu. Sudija Tejlor je opravdano pokazao na belu tačku. Stančiju, koji je bio najbolji na terenu do tog trenutka, je preuzeo odgovornost. Ceo stadion je očekivao gol i pobedu Rumuna, ali je Stančiju loptu poslao nebu pod oblake, pa su umesto domaćina slavili Crnogorci. Ekipa Ljubiše Tumbakovića je tako došla do velikog boda.

Reprezentacija Nemačke je rutinski savladala na gostovanju Norvešku sa 3:0. Miler je več u 16. minutu doneo prednost svetskom šampionu, a prednost je u smiraj prvog dela udvostručio Kimih. Nemci su do konačnih 3:0 stigli preko Milera u 60. minutu. Ekipa Joakima Leva je spustila tempo igre, pa do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Najviše golova u svim današnjim mečevima bilo je u Malti, gde je Škotska savladala domaćina sa 5:1. Poveli su ostrvljani prelepim pogodkom Roberta Snodgrasa u 10. minutu. Međutim, Maltežani samo četiri minuta kasnije preko Efionga dolaze do izjednačenja. Do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata. Ipak, u drugih 45 minuta sve je došlo na svoje. Martin je u 53. minutu doveo ekipu Gordona Strahana do nove prednosti. Usledio je prelomni trenutak meča kada je pocrveneo igrač Malte, Karuana. Posle toga bilo je pitanje sa koliko golova u mreži će Škoti doći do trijumfa. Snodgras je u 61. minutu postigao svoj drugi pogodak na meču, ovoga puta sa bele tačke. Škoti su do kraja utakmice postigli još dva gola, prvo je pogodio Flečer, a onda je sjajno veče kompletirao Snodgras golom, sa kojim je došao do het-trika.

Češka i Severna Irska odigrali su meč bez golova, 0:0. To je ujedno bila i jedina utakmica današnjeg programa koja se završila bez i jednog pogodka.