TEODOSIĆ: Meč sa SAD u grupi prelomni trenutak u Riju

Miloš Teodosić

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da je meč sa selekcijom SAD u grupi bio možda i prelomni trenutak na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je ekipa tada shvatila da može da napravi uspeh i ode do same završnice.

Izabranici Aleksandra Đorđevića osvojili su srebrnu medalju na Igrama u Riju, posle poraza od SAD (96:68) u finalu, ali predvodnik sadašnje generacije kao bitan detalj odlučio tesan poraz u grupi od istog rivala (94:91).

„Svi smo se potajno nadali velikom uspehu i medalji, ali to nismo smeli sami sebi da priznamo, a potom i kažemo. Onog trenutka kada smo videli da možemo da igramo sa Australijom, u nekim momentima i sa Amerikancima, dobili smo dodatno samopouzdanje koje smo iskoristili u dobrom smeru i napravili sjajan rezultat“, rekao je Teodosić novinarima na druženju u Roda marketu koje je organizovao KSS.

Teodosić, koji je sa reprezentacijom osvojio treću srebrnu medalju na sva tri velika takmičenja, poručio je da veliko zajedništvo i timski duh krase reprezentaciju.

„Svaki meč je imao značanje u datom trenutku, a možda smo posle duela sa SAD u grupi videli da možemo da verujemo u sebe. Tu smo napravili dodatni motiv“, rekao je on.

On je posebno bio dirnut povratkom u Beograd i dočeku ispred Narodne Skupštine, rekavši da nije očekivao onakav spektakl.

„Nadali smo se onakvom dočeku, ali nismo očekivali u toj meri. Sjajan je bio osećaj, drago mi je što su i ostali iz olimpijskog tima došli. Oni su, takđe, doneli radost srpskom narodu. Atmosfera je bila za uživanje u Riju, mnogo smo pomagali jedni drugima“.

Teodosić je dodao da je veoma motivisan da u narednoj sezoni odbrani titulu prvaka Evrope sa CSKA, nakon što je „probio led“ prošle sezone i došao do prvog pehara Evrolige.

„Za dva dana već slede novi izazovi i kreću pripreme za Evroligu. Postoji velika želja da ponovimo uspeh iz prošle sezone i odranimo trofej. Tokom Olimpijskih igara zvali su me saigrači da čestitaju i drago mi je zbog toga. Isto bih i ja učinio njima da su igrali na Olimpijskim igrama“, rekao je odlični plejmejker.

Teodosić se kratko osvrnuo na opkladu sa Boganom Bogdanovićem i Nikolom Kalinićem, istakavši da posle uspeha u Brazilu nema problem da im plati letovanje na Ibici, prema dogovoru.

„Sad sam se tek sreo sa Bogdanom, nismo pričali o tome, ali ne sumnjam da je doneo račune sa letovanja. Da li ću se opet kladiti sa njim? Ako je to cena uspeha, onda ću nastaviti“, nasmejao se Teodosić.

Tanjug