PET ZVEZDICA: Jubilarni 30. Beogradski maraton obara sve rekorde

Najznačajniji i najmasovniji medjunarodni sportski dogadjaj u Srbiji, 30. Beogradski maraton, održaće se 22. aprila naredne godine, sa oznakom pet zvezdica Evropske atletike, saopštili su danas organizatori.

„Ubedjeni smo da će jubilarno izdanje 30. Beogradskog maratona biti i najbolje do sada, kao što smo najavili ove godine odmah po održanom 29. Beogradskom maratonu koji je postigao mnoge, pa i rekorde po broju učesnika. Zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj organizaciji ovogodišnjeg maratona Evropska atletika je Beogradskom maratonu dodelila sertifikat najvišeg ranga – pet zvezdica za kvalitet i bezbednost organizacije dogadjaja“, rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, navodi se u saopštenju.

Nikolić je naveo da je priznanje Evropske atletike veliki podstrek i da je došlo u pravo vreme, za najavu i pripremu velikog jubileja.

„Ponosni smo što Beogradski maraton u kontinuitetu pobudjuje veliku pažnju domaćih i svetskih medija, da održava visok nivo kvaliteta organizacije manifestacije. Ali, mi i dalje tražimo prostore da unapredimo manifestaciju u svim segmentima organizacije, kao i da primenimo novine koje će doprineti daljem razvoju ovog dogadjaja“, rekao je on.

Nikolić je dodao da pripreme za organizaciju jubilarnog maratona teku po planu, u saradnji s mnogim institucijama i organizacijama koje tradicionalno učestvuju u organizaciji, a prevashodno u saranji sa Skupštinom grada, koja je i pokrovitelj manifestacije.

„Potencijali Beogradskog maratona su veliki i verujemo da ćemo u saradnji s našim dugogodišnjim partnerima istrajati na putu dobre organizacije, ponovnog obaranja rekorda u broju učesnika u svim trkama, novog povećanja broja gostiju iz zemlje i inostranstva, daljeg povećanja turističke potrošnje…“, naveo je Nikolić.

bETA