VATERPOLO SAVEZ SRBIJE: Kome smeta naše zlato?

Vaterpolo savez Srbije (VSS) izrazio je večeras nezadovoljstvo zbog napada na taj savez, iztičući da neće dozvoliti da ga razne struje uvlače u političke obracune, toliko, kako navode u VSS, „besmislene i neprihvatljive zdravom razumu“.

„Umesto da se, svi zajedno, radujemo najvećem uspehu srpskog sporta u Riju, olimpijskom zlatu na koje je naš najtrofejniji sport čekao punih 28 godina, i koje je tako ubedljivo osvojeno, posebno velikim trijumfom u finalu protiv Hrvatske, odmah su počele da se odapinju otrovne strele prema zlatnim vaterpolistima, njenim najistaknutijim članovima i čelniku Vaterpolo saveza Srbije“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu VSS.

„Nespremni da kvarimo sopstveno slavlje ogromnog uspeha kojim je potvrđena potpuna superiornost u svetskom vaterpolu, nezabeležena u bilo kojem sportu, ne dozvoljavamo da nas razne struje uvlače u političke obracune, toliko besmislene i neprihvatljive zdravom razumu“, ističe se u saopštenju.

Kako naglašavaju u VSS, jedna krajnje sportska izjava izvanrednog sportiste Andrije Prlainovića, „velikog patriote koji se opredelio da brani boje ove države a ne u kojoj je rođen, koji je osvojio u vaterpolu sve što se osvojiti može, i sa Partizanom i Crvenom zvezdom pokorio Evropu u Ligi šampiona, zabrinutog za sudbinu klupskog vaterpola, iskorišćena je za lavinu napada najnižeg nivoa“.

Potom je, podsećaju iz VSS, krenula lavina od tih struja i protiv predsednika Saveza, koji je, kako dodaju, „uz veliko angažovanje profesionalaca u Savezu i članova Upravnog odbora i uz svesrdnu pomoć države, uspeo da stabilizuje vaterpolo organizaciju kojoj je, pod teretom ogromnih nasleđenih dugova (najviše prema reprezentativcima i stručnom štabu) – pretilo rasulo i potpuni bankrot“.

Iz VSS dodaju i da je „istoj struji zasmetao je potpuni mir u kući vaterpola“.

„Kojoj struji to smeta što imamo zlatnu generaciju vaterpolista, koji ne znaju šta je to otkaz reprezentaciji, ili nepoštovanje obaveza i koji uvek ističu zahvalnost državi koja ih nagrađuje za ono što su krajnje pošteno zaradili u bazenu“, upitali su iz VSS.

Iz Saveza su još upitali i kojoj to struji smeta selektor Dejan Savić, „kome je rukovodstvo saveza dalo bezrezervnu podršku i – dobili smo najboljeg trenera sveta!“.

„Kome to smeta što je Vaterpolo savez Srbije među prvima bio uz svoj narod u katastrofalnim poplavama i prikupljao pomoć širom sveta?! Kome to smeta što smo, baš na incijativu igrača, organizovali ‘Turneju šampiona’ i posetili naš narod na Kosovu i Metohiji i izazvali njihovo oduševljenje što su uživo videli svetske i evropske šampione“, dodaje se, između ostalog, u saopštenju.

„Kome to smeta što tako uspravno dižemo srpsku zastavu i uvek zahvaljujemo državnom vrhu, premijeru i predsedniku Srbije, bez čije konkretne podrške i prepoznavanja problema u najtrofejnijem sportu – ne bi bilo ni ovih uspeha na koje smo toliko ponosni“, dodaju iz VSS.

Zahvaljujući naporu Vlade Srbije, i u ovim teškim vremenima, VSS će docekati izgradnju Nacionalnog vaterpolo trenažnog centra u Vrnjačkoj Banji, gde će se stvarati novi olimpijski šampioni.

„A neka struje i dalje rade. Neće nam potamneti sjaj ovog olimpijskog zlata, isto kao što nam ne mogu okrnjiti sva zlata ovih divnih ljudi i sportista koji tako veličanstveno brane boje svoje Srbije“, saopštio je VSS.

Tanjug

1 Comment on "VATERPOLO SAVEZ SRBIJE: Kome smeta naše zlato?"

  1. Gordana | 25/08/2016 at 00:27 |

    Smeta aktuelnoj administraciji.

Comments are closed.