GOCIĆ: Prešli smo igricu, sada neka proba neko drugi

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je večeras da je njegova ekipa osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama ušla u večnost i istakao da ne postoji bolji način da se oprosti od nacionalne selekcije.

„Kao što smo rekli dok smo se radovali osvojili smo sve! Uspeli smo da se upišemo zlatnim slovima na stranice istorije. Ovo što smo mi uradili nikome do sada nije pošlo za rukom, da budemo svetski, evropski i olimpijski šampioni. Još nismo svesni svega, ali bucko (selektor Dejan Savić) nam je rekao u svlačionici da smo dotakli večnost i ja se slažem s njim. Ali, ajde da pustimo da prodje malo vremena, pa ćemo da pričamo o tome“, rekao je Gocić novinarima u Rio de Žaneiru.

Vaterpolo reprezentacija Srbije postala je večeras olimpijski šampion, pošto je u finalu u Rio de Žaneiru pobedila Hrvatsku sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

Reprezentacija Srbije je tako, posle bronzanih medalja u Pekingu i Londonu, stigla do svog prvog zlata na Olimpijskim igrama i objedinila titule svetskog, evropskog i olimpijskog šampiona.

„Što se tiče moje ekipe, mogu da kežem da sam jako srećan čovek i ponosan što sam imao priliku njih da predvodim, ako može tako da se kaže. Nevidjena čast. Ja i moj kum (Slobodan Nikić) smo uspeli da zadnjom utakmicom u reprezentaciji donesemo zlato, da se poklonimo svima, da se zahvalimo… Prešli smo igricu, sada neko proba neko drugi“, rekao je Gocić.

Vaterpolisti Srbije nisu dobro počeli turnir u Riju, ali su na kraju ipak stigli do zlata.

„Dva puta smo bili u šoku, pred ispadanjem, ali smo jedni druge bodrili, držali smo se, bilo je i suza, svega… Što bi reko naš brat Manda (Dušan Mandić) digli smo se kao ptica Feniks iz pepela“, rekao je kapiten Srbije.

Zajedno sa Gocićem od reprezentacije se oprašta i Slobodan Nikić.

„Oproštaj kao iz sna. Tolike godine smo trenirali i sanjali sve ovo. Pogotovo Žile i ja. Odrasli smo zajedno i ovo je vrhunac. Osvojili smo sve… Od kad je Žile kapiten mi nijedno takmičenje nismo završili bez zlata, što je neverovatan podatak. Evo, osvojili smo i olimpisko zlato i skinuli smo to breme s vrata, razbili smo maler i novim generacijama će biti lakše“, rekao je Nikić.

On je naveo da red da u reprezentaciju „dodju neki mladji“.

„Žile i ja smo dugo u reprezentaciji, od 2002, mnogo smo prošli… Red je da dodju neki mladji, da daju neku novu energiju. Presrećan sam što na ovaj način završavam reprezentativnu karijeru“, rekao je on,

Selektor Srbije Dejan Savić i ovoga puta nije želeo da skoči u bazen posle osvajanja medalje.

„To je najveći problem, mamio sam ga, ali nisam smeo da mu pridjem. Čovek neće i to treba ispoštovati“, rekao je Nikić.

On je nakon toga rekao i šta misli o selektoru Saviću.

„On je mega car, on je verovao u nas i dao nam je snagu… Takav šmeker, takav tip… On je legenda kakve nema, vi ne možete da zamislite koja je to energija, koliko on nas bordi, voli, možda je i najzasliužniji za ove naše uspehe“, rekao je Nikić.

Beta