ZLATNI DAVOR: I dalje nisam svestan šta sam napravio, biće još medalja za Srbiju u Riju

Srpski rvač Davor Štefanek rekao je danas da još nije svestan kakav je rezultat ostvario na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i dodao da mu je drago što mu je priredjen doček na beogradskom aerodromu, ali da žali što i njegove kolege iz reprezentacije nisu dočekane na isti način.

„Hvala svima na ovako divnom dočeku. S jedne strane još nisam svestan šta sam uradio, ali ipak učinio sam ono što sam obećao pre odlaska na Igre. Mnogi su kudili srpske sportiste što posle 11 dana nije bilo medalja, ali eto, ja sam otvorio i to zlatom, a onda su nastavile Ivana Španović i Tijana Bogdanović, koja je još dete, a sada sam čuo da su i kajakaši osvojili medalju. Čestitam svima. Srpska ekspedicija u Riju će imati još medalja. Posle kiše dodje sunce. Evo, došlo je sunce, obasjalo nas je“, rekao je Štefanek po dolasku u Beograd.

Štefanek je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

Njega je danas na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekalo nekoliko desetina navijača, kao i čelnika Saveza, prijatelja i članova porodice. On je zahvalio ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, stručnom štabu rvačke reprezentacije na podršci.

„Hvala državi Srbiji koja stoji iza nas sportista, koja nam je dala uslove da možemo da treniramo za ove Igre“, kazao je Štefanek.

On je dodao da nikada ne možeš da budeš siguran da ćeš se sa takmičenja vratiti s medaljom, ali da je verovao da ima kvalitet.

„Ništa se ne mora kada se ode na takmičenje. Ja sam samo imao sam volju, želju za medaljom koja mi je mnogo nedostajala. Naučio sam nešto veoma bitno, a to glasi: ‘Ja hoću, ja mogu, ja želim’. Bitno je šta želiš i šta možeš“, rekao je zlatni srpski olimpijac.

Štefanek je ocenio da ostali srpski rvači na Igrama nisu imali sreće, ali da je on i pored toga verovao da će se Rvački savez Srbije s Igara u Riju vratiti s medaljom.

On je dodao da mu u naredne dve nedelje sledi odmor, a da će potom krenuti u pohode na ostala takmičenja.

Selektor rvačke reprezentacije Sreten Damjanović rekao je da je cilj na Igrama u Riju bio osvajanje makar jedne medalje.

„Olimpijske igre kao Olimpijske igre su uvek iste. Velika je konkurencije i zaista je lepo biti u selu, gde se oseti ceo svet u svim sportovima. Mi smo desetak godina stvarali ovu ekipu, za koju znamo da uvek može da nam donese uspeh. Išli smo na makar jednu medalju, a ako uzmemo više to će biti još bolje. Cilj smo ostvarili“, rekao je Damjanović.

Beta

FOTO: OKS