KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Seltikovih pet komada, Ludogorec nastavio da melje, Monako iznenadio Viljareal (VIDEO)

Danas je odigrano pet utakmica u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Najviše golova bilo je u Glazgovu gde je Seltik pregazio izraelskog predstavnika, Hapoel Ber Ševu sa ubedljivih 5:2. Fudbaleri Brendana Rodžersa su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika, vodili su sa 3:0. Prvo je pogodio Rogić u 9. minutu, a onda je na scenu stupio Grifits sa dva gola, prvi je dao u 39. minutu, a drugi u prvom minutu nadoknade. Međutim Izraelci se nisu lako predavali, u razmaku od samo dva minuta postižu dva gola i dolaze do 3:2, strelci su bili Maranhao i Melikson. Nada je pak bila kratkog daha, Seltik je golovima Dembelea i Brauna došao do velikih 5:2, čime je stekao ogromnu prednost pred revanš za šest dana u Izraelu.

Fudbaleri Ludogoreca došli su na korak od plasmana u Ligu šampiona. Oni su u Razgradu sa 2:0 savladali Viktoriju iz Plzenja. Oba pogodka pala su u drugom poluvremenu. Prvo je pogodio Kozmin Moti u 51. minutu sa bele tačke. Konačan rezultat postavio je Vura Misđan u 64. Možda ovakav ishod dođe i kao neka vrsta olakšanja navijačima Zvezde, jer ako već nisu uvideli, izbacila ih je veoma kvalitetna i u ovom trenutku, nažalost bolja ekipa.

U jednom od derbi mečeva poslednje runde kvalifikacija, Porto i Roma odigrali su 1:1. Rimljani su poveli u 21. minutu autogolom Monteira. Do kraja prvog dela Vučica je ostala sa igračem manje, pošto je Tomas Fermalen isključen zbog dva žuta kartona nekoliko minuta pre odlaska na odmor. Porto je to iskoristio u drugom poluvremenu, pošto je preko Adrijana Silve koji je bio precizan sa penaltika, došao do izjednačenja od 1:1. Ipak, u revanš Roma ulazi sa malom prednošću, zbog gola u gostima.

Fudbaleri Monaka napravili su iznenađenje trijumfom nad Viljarealom od  2:1 na gostujućem terenu. Tim iz kneževine poveo je već u 3. minut golom Fabinja sa bele tačke. Novo pojačanje Španaca Alesandre Pato pokazao je da će se isplatiti, kada je u 36. minutu poravnao na 1:1. Ipak, u drugom delu Monako postiže novi gol, i to preko Silve u 72. minutu. Do kraja meča kod gostiju je pocrveneo Mendi pošto je u razmaku od nekoliko sekundi dobio dva žuta kartona, ali to nije uticalo na promenu rezultata.

Legija je slavila protiv najvećeg iznenađenja dosadašnjih kvalifikacija, irskog Dandalka sa 2:0 u gostima. Golove za poljskog predstavnika postigli su Nikolić iz penala u 56. minutu. dok je konačnih i velikih 2:0 pred revanš postavio Prijović u četvrtom minutu nadoknade.

Revanši su na programu za šest dana.