ŠPANOVIĆ: Sve sam podredila Riju, očekujem borbu za medalju

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović rekla je danas pred polazak u Rio de Žaneiro da je sve pripreme podredila Olimpijskim igrama, kao i da očekuje da će ući u finale i boriti se za medalju.

Španovićeva je svetska vicešampionka i evropska prvakinja, a novinarima na beogradskom aerodromu kratko je opisala svoja dosadašanja iskustva sa Olimpijskim igrama i rezultatima koje je postizala.

„Moja seniorska karijera počela je s Pekingom. Tada sam postala svetska juniorska prvakinja i odlazak u Peking bila nagrada. Tamo sam bila puki posmatrač, impresionirana svim stvarima koje predstavljaju Olimpijske igre. Niko od mene nije očekivao rezultat. Onda je usledio London, koji je bio moja prekretnica kao sportiste, mesto na kome je trebalo da odlučim da li ću nastaviti karijeri“, rekla je Španovićeva.

Ona je u Londonu bila 11.

„Mnogi su rekli da je to skroman rezultat, a ja sam uradila onoliko koliko sam vredela. U tom trenutku sam samo shvatila da imam još mnogo toga da pokažem i da ne treba da se predam. Sada smo došli do toga da sam ja jedna od favorita za najsjajnije odličje. Ne plaši me to. Niko ne može da napravi pritisak koji je veći od onoga što ja očekujem. Sve medalje pokazuju da smo mi u pravom trenutku postali najbolji što možemo da budemo. Olimpijske igre su jedino takmičenje sa koga mi nedostaje medalja i učiniću sve da se domognem postolja“, rekla je Ivana Španović.

Srpska atletičarka kazala je da su rezultati ostvareni ove sezone manje važni od onoga što je očekuje u Riju.

„Drugo mesto na Svetskom prvenstvu i prvo na evropskom jesu nešto što pokazuje da smo na putu za Rio, ali smo bez emocija doživeli i prošli to. Sve što imamo, posedujemo i želimo utkali smo u pripreme za ovo takmičenje“, rekla je Španovićeva.

Navijači i mediji prave prognoze prema ostvarenim rezultatima, ali je srpska atletičarka kazala da to nije najbolji način.

„Ako tako gledamo, ja imam trenutno četvrti rezultat, ali se ne oslanjam na rezultate postavljene u svojoj zemlji, u idealnim uslovima. Ono što mene stavlja ispred većine devojaka je što sam na velikim takmičenjima poslednjih godina konstantno medju najboljima. Vidim sebe u finalu bez ikakvog problema. Očekujem da se takmičim sa Britni Ris, koja je olimpijska pobednica i šestostruka svetska prvakinja“, rekla je Španovićeva.

„Biće devojaka koje će skakati preko sedam metara, ali ono za šta se ja spremam je preko sedam metara. Nadam se da će biti dobri uslovi i da ćemo imati bar blagi vetar u ledja“, dodala je Ivana Španović.

Trener Goran Obradović slikovito je opisao pripreme i očekivanja iz Rija.
„Koliko god sam ja učinio da od Ivane napravim bolju sportistkinju, toliko je ona učinila da od mene napravi boljeg trenera. ovo bi trebalo da je doktorska disertacija“, rekao je Obradović.

Beta