KONAČNOOOO POBEDA: Srbija porazila Kengure i stigla na korak od četvrtfinala!

Vaterpolisti Srbije upisali su prvu pobedu na Olimpijskim igrama. Australija je posle velike borbe savladana sa 10:8.

Delfini su naizgled dobro krenuli meč, poveli su sa 1:0, međutim stare bojke iz uvodnih mečeva su se opet pojavile. U napadu je škripalo i ništa nije išlo, čak je Filipović i peterac promašio. Kenguri su to iskoristili da preokrenu i povedu. Mi smo uspeli da izjednačimo, ali smo u poslednjim sekundama poluvremena napravili veliki kiks u odbrani, pa se na odmor otišlo sa prednošću Australije od 5:4.

Dobro smo počeli drugo poluvreme, ubrzo smo došli do prednosti od 6:5, ali žilavi protivnici se nisu dali. Izjednačili su već u sledećem napadu, a golman Delrej se potpuno razbranio. U poslednji period ušlo se sa 6:6. Prlainović je bombom doneo novu prednost našem timu. Ipak, Kenguri ponovo brzopotezno poravnavaju rezultat. Usledila je uzbudljiva završnica, koju smo uspeli da prelomimo u našu korist. Jakšić je sjajnim golom odveo Srbiju na 8:7, a kada je Filipović pogdio za dva gola prednosti, bili smo blizu pobede. Do koje smo na kraju i došli rezultatom 10:8.

Poslednji meč u grupi igramo sa Japanom, prekosutra. Naši se sada nalaze na korak od četvrtfinala, i samo čudo može da nas eliminiše sa Olimpijskih igara već posle grupne faze.

Vredi napomeuti da su naše Delfine sa tribina zdušno bodrili košarkaši Srbije, zajedno sa Draganom Đilasom i Vladom Divcem. Vladimir Štimac i ostatali košarkaši su svaki gol burno proslavljali. Nama ostaje da obema reprezentacije poželimo da se do finala i zlata međusobno bodre.