PARTIZAN POSLUŠAO ĐILASA: Crno-beli ne igraju u Evrokupu!

partizan-grobari-navijaci-fk-kk

Košarkaši Partizana neće učestvovati u Evrokupu naredne sezone!

I ako su crno-beli već odavno dobili i protivnike u ovom tamkičenju, klub iz Humske odlučio je da istupi iz njega. Podsetimo pre nekoliko dana predsednik KSS Dragan Đilas je zamolio Nikolu Pekovića da razmotri učešće Partizana u ovom takmičenju.

Na sajtu najtrofejnijeg srpskok košarkaškog kluba objavljeno je pismo predsednika Nikole Pekovića Đordiju Bartomeuu, u kome se obrazlaže zašto Partizan istupa iz Evrokupa.

Pismo prenosimo u celosti..

Poštovani gospodine Bertomeu,

obaraćam Vam se u ime KK Partizan NIS sa željom da Vam se na prvom mestu zahvalim na nedvosmislenim namerama da se naš klub vrati u evropska klupska takmičenja pod okriljem ECA, kao i konkretnim potezima koji su u tom pravcu povučeni. Kao što je i Vama poznato, ambicije našeg kluba su da igra sa najkvalitetnijim evropskim rivalima i naš cilj je da se u dogledno vreme vratimo u Evroligu.

Ipak, nedavna i još uvek veoma aktuelna dešavanja u evropskoj košarci nisu zaobišla ni Srbiju, naš košarkaški savez a samim tim i naš klub. Nakon niza sastanaka koji su održani u prethodnom periodu, KK Partizan NIS pred sobom ima situaciju u kojoj nema drugog izbora osim da odustane od učešća u Evrokupu. Pre izvesnog vremena, klubu je najavljena a potom i u delo sprovedena suspenzija od strane KSS ukoliko klub ne odustane od učešća u Evrokupu. U praksi, to znači nemogućnost registracije igrača što nas stavlja u bezizlaznu situaciju u kojoj jedina solucija za naš klub predstavlja povinovanje zahtevima matičnog saveza koji sprovodi odluke FIBA.

U nadi da ćete razumeti da ovakav potez ne predstavlja ništa drugo nego korak u jedinom pravcu koji vodi ka nastavku funkcionisanja našeg kluba, srdačno Vas pozdravljam.

Iskreno,

Nikola Peković

Predsednik

KK Partizan NIS