MARADONA: Mesi neće promeniti odluku!

Legendarni fudbaler Dijego Maradona rekao je danas da veruje da Lionel Mesi neće promeniti svoju odluku o povlačenju iz reprezentacije Argentine pre svega zbog „slabog vodjenja“ Fudbalskog saveza te zemlje.

Petostruki osvajač Zlatne lopte Mesi je krajem juna, posle poraza Argentine od Čilea u finalu Kupa Amerike posle izvodjenja jedanaesteraca, saopštio da se povlači iz reprezentacije Argentine. Mesi je tada promašio penal i to je bio treći poraz Argentine u finalu nekog velikog takmičenja u poslednje tri godine.

Novi selektor Argentine Edgardo Bausa doputovao je juče u Španiju kako bi razgovarao sa fudbalerom Barselone Mesijem i ubedio ga da promeni odluku o povlačenju iz državnog tima.

Maradona veruje da se Mesi neće predomisliti.

„Mislim da će Mesi reći ‘ne’ Bausi. To je moje mišljenje. Možda grešim“, rekao je Maradona, preneo je Omnisport.

Odluku o povlačenju Mesi je doneo samo nekoliko dana pošto je na svom Instagram profilu opisao Fudbalski savez Argentine kao „katastrofu“.

Maradona veruje da ta rasprava, uključujući i samo tri pobede Argentine u prve šest utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, pokazuje razmeru problema u Fudbalskom savezu.

„Mi smo vrlo loši. Rizikujemo da ne odemo na Svetsko prvenstvo. Nikada nisam video toliko slabo vodjstvo Saveza. Oni što se dešava sa Mesijem prikazuje situaciju koja se stalno dešavala. Kako to da se porodice visokih finkcionera Saveza osećaju prijatnije od fudbalera?“, naveo je Maradona, koji je osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom 1986. godine.

Maradona je prošlog meseca tražio reviziju finansijskih izveštaja Fudbalskog saveza Argentine i tu organizaciju nazavao „mafijaškom“.

Olimpijska reprezentacija Argentine završila je juče takmičenje na Igrama u Rio de Žaneiru u grupnoj fazi, posle nerešene utakmice sa Hondurasom, 1:1.

Beta