GRČKA STRELKINJA UŠLA U ISTORIJU: Lepotica Korakaki uradila nešto što niko nije 104 godine!

Grčka strelkinja Ana Korakaki postala je prva sportistkinja te zemlje koja je na jednim Olimpijskim igrama osvojila dve medalje posle 104 godine.

Korakaki je u Rio de Žaneiru osvojila zlato u disciplini 25 metara malokalibarski pištolj i bronzu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara i tako postala nova sportska junakinja Grčke.

Zato i ne čudi što je 20-godišnju devojku iz Drame po povratku u Grčku dočekalo veliko slavlje, a prava „ludnica“ se tek očekuje u rodnom gradu.

„U šoku sam, još nisam svesna šta sam uradila. Priželjkivala sam medalju, makar i bronzu, ali ovo nisam ni sanjala. Hvala svim što su bili uz mene“, kazala je Korakaki.

Korakaki je postala prva žena u istoriji koja je za Grčku osvojila dva odličja na Igrama, a poslednji grčki sportista kojem je to pošlo za rukom bio je Konstantinos Ciklitiras, koji je 1912. u Stokholmu osvojio zlato u skoku u dalj i bronzu u skoku u vis.

„Ponosna sam što sam postala prva žena u grčkoj istoriji sa dve medalje. Nadam se da će moji uspesi biti inspiracija i poticaj mladima da se bave sportom“, rekla je Korakaki.

Nova olimpijska pobednica je stigla u Atinu sa dva sata zakašnjenja jer je let iz Rima za glavni grad Grčke kasnio jer je nisu pustili u avion s pištoljima.

Tek nakon dodatne bezbednosne provere avion je poleteo za Atinu.

Beta