PANIKA U RIJU: Pogođen autobus koji je prevozio novinare

Autobus koji je prevozio novinare sa borilišta ka olimpijskom pres centru pogodjen je u blizini jedne od favela u Riju, ali nije poznato da li je bačen kamen ili je reč o metku, preneo je RTS. Kako se navodi, razbijeno je staklo i lakše povredjeno nekoliko putnika.

Novinari iz Srbije nisu bili u tom autobusu.

Oni koji jesu tvrde da su čuli pucanj, a policija navodi da je neko bacio kamen.

„Nisam ekspert, ne mogu da garantujem čime su nas gadjali, ali po mom iskustvu, rekao bih da je reč o metku koji je probio staklo autobusa, tako je zvučalo. Nije rafal, već jedan metak“, rekao je jedan fotoreporter iz pogodjenog autobusa.

Organizatori Olimpijskih igara saopštili su da će vojna policija pojačati bezbednost, pošto je „nepoznatim objektima“ pogodjen autobus koji je prevozio novinare.

U saopštenju se navodi da su se pojačale patrole vojne policije posle incidenta i napada u kome su slomljena dva stakla na autobusu koji je prevozio novinare do Olimpijskog parka.

Kako se navodi, vozač je rekao da je čuo buku oko autobusa, ali da je mislio da je ispala oprema fotoreportera. Kada je pogledao u retrovizor, vozač je video da su novinari legli na pod. On je zaustavio autobus kada je video policijsko vozilo.

Britanski mediji preneli su izjave novinara iz autobusa, koji tvrde da je iz favele pucano na autobus. Američka novinarka Li Majklson, penzionisani kapetan američkog ratnog vazduhoplovstva, rekla je da je instinktivno legla na pod autobusa kada je čula pucanj. Majklson na Igrama prati žensku košarku.

Medjunarodni olimpijski komitet je pokrenuo istragu.

Beta