TROFEJ IDE U MADRID: Real golovima u poslednjim trenucima osvojio Superkup (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida osvojili su po treći put u istoriji titulu Superkupa Evrope.

Savladali su Sevilju posle produžetaka sa 3:2. Madriđani su pobeli prelepim golom Asensija u 21. minutu. Ipak, Sevilja je do poluvremena izjednačila pogodkom Vaskeza u 41. minutu.

U drugom poluvremenu Andalužani su došli do potpunog preokreta. Mažić je opravdano dosudio penal u 72. minutu, koji je uspešno izveo Konopljanka. Izgledalo je da že Sevilja doći do vredne pobede, ali tako nije mislio SSerhio Ramos. Karvahal je sjajno prošao po strani, centrirao i našao usamljenog kapitena Reala, koji se samo poklonio i sproveo loptu u mrežu za 2:2 u trećem minutu nadoknade. Ušlo se u produžetke.

Produžeci su krenuli loše po Sevilju, Kolodžejčak je posle samo tri minuta dobio drugi žuti karton, automatski i crveni, pa su Andalužani do kraja igrali sa igračem manje. Real je posle samo šest minuta došao do gola, Ramos je ponovo pogodio, ali je Mažić opravdano poništio pogodak, zbog faula koji je kapiten Reala napravio. Ipak, Madriđani su do pobede došli u 119. minutu. Posle nekoliko sjajnih šansi za Real, Karvahal je solo akcijom prošao nekoliko fudbalera Sevilje i onda još lepše ubacio loptu u mrežu nemoćnog Rika. Do kraja prilika nije bilo, pa je Real došao do prvog trofeja u sezoni.

Real je bio bez Ronalda i Bejla na ovoj utakmici.

Srpska trojka je odlično odsudila meč, i sigurno je da ih u narednoj sezoni očekuje još mnogo evropskih utakmica.