MUSLIN: Pratimo sve fudbalere, izabraćemo najspremnije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da su on i njegovi saradnici u kontaktu sa svim fudbalerima i da ih prate kako bi na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u timu bili oni najspremniji.

Pred reprezentacijom Srbije je septembarski start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. i premijerni meč s Irskom 5. septembra u Beogradu.

Selektor Muslin i njegovi saradnici su gotovo celo leto proveli na stadionima širom Evrope prateći formu kandidata za nacionalni tim.

„Sa svim igračima sam u kontaktu, a svi oni se nalaze na našem skeneru praktično do 29. avgusta kada ćemo biti na okupu za prvi meč na putu do Rusije. Ispratili smo kvalifikacione duele za Ligu šampiona i Ligu Evropa, a narednog vikenda, kada počinju mnogi šampionati, proverićemo trenutnu formu igrača u ligaškim okršajima“, rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Muslin je bio u Solunu gde je posmatrao Nemanju Gudelja u meču PAOK – Ajaks.

„Posetio sam ga u hotelu, razgovarali smo. Nemanja nije bio sa nama zbog povrede, a vidim da ga je obradovao naš susret. Sve gledamo, sve pratimo, tako će biti sve do okupljanja“, rekao je selektor Srbije.

Radiša Ilić je gledao Predraga Rajkovića u meču Panduri – Makabi Tel Aviv, a Goran Djorović je snimao učinak Nikole Stojiljkovića, Lazara Rosića i Antonija Rukavine u susretu Brage i Viljareala. Djorović je pokrio i meč Super kupa Portugala Benfika – Braga, u kome su akteri bili Ljubomir Fejsa i Nikola Stojiljković.

Stručni štab reprezentacije, odnosno Goran Djorović, napunio je beležnicu i sa mečeva Benfika – Torino (Ljubomir Fejsa, Nikola Maksimović, Adem Ljajić) i Porto – Viljareal (Antonio Rukavina).

„Ima igrača koji su promenili klub, neki su izgubili status koji su imali, ima i povredjenih, ali svi oni imaju zajedničku želju, da Srbija bude u Rusiji 2018. Zato gledamo samo napred“, rekao je Muslin.

Goran Djorović će danas biti na tribinama stadiona u La Korunji, gledaće meč Deportiva i Viljareala kako bi još jednom video na delu Rukavinu.

Uskoro će na put i Zoran Filipović kako bi gledao meč italijanskog kupa u kome se sastaju Torino (Maksimović, Ljajić, Lukić) i Pro Verčeli. Istog dana, 13. avgusta, Radiša Ilić pratiće formu Marka Dmitrovića u susretu Alkorkon – Leganjes, a Mladen Krstajić ima zaduženje da dan kasnije posmatra utakmicu Frajburga (Aleksandar Ignjovski) i Milana.

„Vremena je malo, a posla mnogo. Približava se meč sa Irskom i nema mesta improvizaciji. Želim informacije iz prve ruke, a njih mogu dobiti samo kroz razgovor sa igračima i saradnicima. Hoću do 19. avgusta, kada idu pozivi klubovima u kojima nastupaju naši igrači, da se uverim u formu i stanje svakog igrača na koga ja i Srbija računamo u prvom meču na putu do Rusije“, rekao je Muslin.

Zbog kartona na startu kvalifikacija Muslin ne može da računa na Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova, ali će i oni biti uz tim.

„Želja je obostrana, svi osećamo isto. Biće sa nama bez obzira na činjenicu što ne mogu da igraju. I taj čin govori o jedinstvu i zajedništvu koji su neophodni kako bismo ostvarili cilj“, rekao je Muslin.

Beta