TAKMIČENJA MOGU DA POČNU: Svečano otvorene 31. Olimpijske igre

Svečano su otvorene 31. Olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Rio de Žaneiru.

Delegacija sa našim sportistima je na svečanom defileu zemalja, zastavu Srbije prošetala kao 171. nacija. Prelepa Ivana Maksimović Anđušić je odlično odradila posao barjaktara. Prvi put na nekim OI, prodefilovao je i tim izbeglica, koji je domio gromoglasni aplauz prisutnih na veličanstvenoj Marakani.

U ceremoniju svečanog otvaranja bilo je uključeno više od 35.000 profesionalaca, 12 škola sambe, kao i preko 5.500 kostima.

Mogli smo da vidimo i jednu od najpoznatijih manekenki sveta, Žizel Bundšen, koja je prošetala Marakanom, a čuli smo i čuvenu Devojku sa Ipaneme. Tokom ceremonije pred prepunom Marakanom, govorili su Karlos Nuzman, predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara, kao i predsednik Olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

Olimpijski plamen je na stadion uneo legendarni brazilski teniser, Gustavo Gaga Kuerten, a zapalio ga je Vanderlej Lima, bivši maratonac

Tokom ceremonije pred prepunom Marakanom, govorili su Karlos Nuzman, predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara, kao i predsednik Olimpijskog komiteta, Tomas Bah.