KOŠMARNA NOĆ NA MARAKANI: Vanderson uništio Zvezdine snove o LŠ (VIDEO)

Nisu uspeli fudbaleri Crvene Zvezde da se plasiraju u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Naš šampion poražen je nakon produžetaka sa 4:2. Bugari su bolje krenuli meč, imali su nekoliko opasnih napada, ipak crveno-beli su posle sjajnog udarca Donalda došli do prednosti od 1:o. Nažalost nije dugo trajala, Kafu je kao i u prvom meču promešao očajnu Zvezdinu odbranu, i smestio loptu iza leđa Kahrimana, za poravnanje rezultata. Posle tog gola, Ludogorec je zaigrao još bolje, propustio je nekih zrelih prilika, a u 40. minutu Vanderson je pogodio za 2:1 i preokret na Marakani. Rumun Plaštun je sa dva brza žuta kartona, i isključenjem vratio Zvezdu u meč. Međutim, to je sve palo u vodu, nakon što je Kanga udario Djakova posle kraja poluvremena, i dobio direktan crveni karton. Bugari su bolje krenuli i drugi deo igre, mučila se Zvezda, ali kao i u prvom poluvremenu naš šampion dolazi do gola. Posle odbitka od Kataijevog udarca, Vijeira je oboren u kaznenom prostoru, a Italijan je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Vijeira, pa je rezultat na semaforu glasio kao i u Bugarskoj 2:2. Do kraja meča nije bilo nekih prevelikih prilika, ali opasniji su bili gosti. Otišlo se u produžetke, koji su postali pravi košmar za sve kojima srce kuca za Crvenu Zvezdu. Vanderson je umakao odbrani, i sjajno iskoristio pas, te savladao izletelog Kahrimana u 92. minutu, Ludogorec je poveo sa 3:2. Kad se očekivao Zvezdin veliki nalet, usledio je novi hladni tuš. Msđan je kao vihor prošao Ibanjeza, Kahriman je sjajno intervenisao, ali se Vanderson našao na pravom mestu, i tako odbitak smestio u mrežu za, ispostaviće se, konačnij 2:4. Mogla je  Zvezda do kraja meča da smanji rezultat, ali nije uspela. NA kraju, Ludogorec će u plej of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Zvezda će imati težak posao da se plasira u Ligu Evrope. Našem šampionu presudila je zasigurno prespora i očajna zadnja linija. Fudbaleri Ludogoreca su u pojedinim momentima brukali Zvezdine fudbalera. Sa takvom odbranom tim Grofa Božovića nije mogao dalje, jer Ludogorec nije Valeta.

TOK MEČA:

Pred prepunom Marakanom, fudbaleri Ludogoreca bolje su započeli meč. Imali su dva dobra napada, ali Marselinju je Kahriman odbranio udarac, dok je Plastunov šut glavom završio daleko od gola. A, onda, hladan tuš za goste. Donald je sjajno uhvatio loptu u letu, i preciznim hicem savladao nemoćnog Stojanova, Zvezda je POVELA u 17. minutu. Nažalost prednost našeg šampiona nije trajala dugo, samo 7 minuta kasnije, rezultat je ponovo nerešen 1:1. Kafu se kao i u prvom meču našalio i prošetao kroz odbranu Crvene Zvezde, a onda sjajnim udarcem doneo izjednačenje svom timu. Nastavio je Ludogorec sa napadima, a Crvena Zvezda se povukla. Prvu kakvu takvu šansu posle postignutog gola za Zvezdu imao je Katai. Promešao je malo odbranu gostiju, ali je neprecizno šutirao iskosa sa leve strane. Ponovo je nekoliko minuta kasnije pokušao kapiten Zvezde, ali je opet veoma neprecizno šutirao. VELIKA prilika za Ludogorec, ponovo je bila uspavana Zvezdina odbrana, Vanderson je primio loptu i šutirao iz izgledne situacije, srećom pored gola. Novi pokušaj gostiju, Vanderson je sjajno skočio posle kornera, ali je slabo šutirao, pa je Kahriman to lako ukrotio. Mnogo je bolji Ludogorec u poslednjih nekoliko minuta, Zvezdi je problem da iznese loptu sa svoje polovine. Ono što nije uradio u prethodne dve situacije, Vanderson jeste u trećoj, lako se oslobodio Cvetkovića, i šutirao sa nekih 17, 18 metara. Kahrimanu je lopta otišla ispod ruke, i završila u mreži. Ludogorec od 40. minuta vodi 2:1, i ima rezultat koji ga vodi dalje. Plaštun je požuteo u 42. minutu zbog oštrog faula nad Kangom. Plaštun je vratio Zvezdu u igru, napravio je još jedan grub faul nad Moučeom i opravdano dobio drugi žuti karton, samim tim i CRVENI, pa će Bugari do kraja meča igrati sa igračem manje. Posle slobodnjaka, glavom je probao Fibel, ali šut je bio suviše lak plen za Stojanova. Igraće se nadoknada od jednog minuta. Donald je novi igrač sa žutim kartonom, zakačio je Vandersona, i italijanski sudija mu je s pravom pokazao javnu opomenu. Koškanja nakon kraja poluvremena, Kanga je blago odgurnuo Djakova, koji je pao kao holivudski glumac, a sudija je pao na tu glumu i Kangi pokazao direktan crveni karton. Ovo podseća na onaj detalj sa utakmice između Partizana i Ludogoreca, kada je kod 2:2 Trajković bespotrebno udario protivničkog igrača i dobio crveni karton.

Pred početak drugog dela, Palomino je zamenio Kešerua. Prvih par minuta nastavka protiče u greškama na obe strane. Sporni momenat u 52. minutu, posle sjajnog pasa Donalda, Srnić je pao u šesnaestercu gostiju, ali Italijan nije ništa dosudio. Na usporenom snimku se vidi, da je sudija ipak doneo pravu odluku. Prva izmena u Zvezdi, Srnić je izašao, a zamenio ga je Ugo Vijeira. Opasan napad gostiju, ponovo je Kafu povukao, ali se Ibanjez nekako snašao i omeo ga, pa je ovaj dodao do Vandersona, koji je šutirao pored gola. Nova greška Zvezde na sredini terena, moglo je da bude jako opasno, srećom Fibel je izbacio loptu u korner. Džon Ruiz menja Moučea u 57. minutu. PENAL za Zvezdu. Katai je šutirao, Stojanov odbio loptu, a Vijeira ju je pokupio. Palomino ga je nespretno oborio, a Italijan pokazao na belu tačku. SJAJNO je najstrožu kaznu izveo Ibanjez, poslao je Stojanova na jednu, a loptu u drugu stranu. Zvezda 2:2 Ludogorec od 62. minuta. Faul Le Taleka u opasnom delu, dobio je i žuti karton. Posle slobodnjaka dosuđen je ofsajd. Odmah nakon toga, Vura menja Kafua. Opasan napad Ludogoreca, srećom Fibel je izblokirao udarac, pa će Ludogorec dobiti samo 10. korner. Velika šansa za Zvezdu, Vijeira je sjajno prošao nekoliko igrača Ludogoreca, lopta mu je odmakla, a na nju je naleteo Donald. Nažalost šutirao je preko gola. Vura Msđan je pokušao sa preko 20 metara, ali očajno, lopta se otkotrljala daleko pored stative Kahrimanovog gola. Vijeira je sjajno prihvatio loptu, ali se posle nekoliko driblinga okliznuo, usledila je kontra Ludogoreca, srećom bez opasnosti. Vanderson je probao makazicama, ali je uspeo samo da se obruka. Posle kornera Kataija skočio je Rendulić, ali je loše šutirao, pa je Stojanov lako uhvatio loptu. Igraće sa 2 minuta nadoknade vremena u drugom poluvremenu. Kahriman je sjajno intevernisao posle udarca Marselinja, ipak sudije su greškom dosudile ofsajd gostima. Idemo u produžetke.

Hladan tuš na startu produžetka, Vanderson je sjajno umakao odbrani Zvezde, posle dobrog dodavanja, Kahriman je izleteo, a Brazilac je samo prebacio njega i poslao loptu u gol. Zvezda 2:3 Ludogorec, Zvezdi sada trebaju dva gola. Sve je rešeno na Marakani, ponovo je Zvezdina odbrana brutalno izigrana. Misđan je umakao Ibanjezu, Kahriman je sjajno odbranio, ali je Vanderson naleteo na loptu i postigao gol za het-trik. Zvezda u bezizlaznoj situaciji 2:4. Utihnulo je sve na Marakani posle ovog gola, a utihnula je i igra. Poslednja izmena u Ludogorecu, Saša menja Marselinja. Probao je Donals iskosa sa desne strane, ali lopta je udarila samo u spoljni deo mreže. Žuti karton za Misđana. Kraj prvog produžetka. Pred start drugih 15 minuta, Ristić menja Le Taleka. Dobra šansa za Ruiza, ali još bolja intervencija Stojanova. Pokušavala je Zvezda da smanji rezultat, ali bezuspešno. Na kraju je ostalo 2:4, pa će Ludogorec u poslednje kolo kvalifikacija za LŠ, a Zvezda će morati da se zadovolji borbi za LE.