BOŽOVIĆ: Ishod nije presudan za opstanak kluba, nećemo braniti 2:2

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da se uoči revanš meč sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona stvorila atmosfera kao da sprema smak sveta i poručio da ishod nije presudan za opstanak kluba.

„Godinu dana smo se borili da odigramo ovakvu utakmicu i veliko je zadovoljsto što su igrači doveli klub pred plasman u Ligu Evrope, možda kasnije i nešto više. Neće biti lako, protivnik je kvalitetan, ali nadam se da ćemo imati više snage. Ne bih ovaj duel proglasio utakmicom decenije i stoleća, iako može mnogo da donese, klub neće prestati da postoji ako ne završimo uspešno posao“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao da ne veruje da će biti iznenađenja oko sastava dva tima, kao i da će na kraju meča „neprijatan osećaj imati kolega iz Ludogoreca Georgi Dermedžijev“.

„Nemam strah, samo pozitivnu tremu i kao što kažu „Izgorelo niko ne zapali“. Prošao sam toliko utakmica i mogu samo da kažem da sam veoma srećan. Moram to da prenesem na igrače, da im skinem pritisak. Jedva sam došao do stadiona od gužve i video sam da je atmosfera takva kao da će da bude smak sveta“.

Prema njegovim rečima crveno-beli neće čuvati dobar rezultat iz Razgrada (2:2) i najavio pohod na trijumf.

„Do pobede se može doći na razne načine i to nije bitno. Važno je da ostvarimo pozitivan rezultat“.

Božović se osvrnuo i na priče o tome kako Zvezda ima previše stranaca u ekipi.

„Čim napraviš uspeh u Srbiji odmah se priča o nekim drugim stvarima. Meni je žao što nema Zvezdine dece koliko bi trebalo. Ako posmatrate velike klubove Real i Barselonu, svi igraju sa mnogo stranaca. Donald je promenio celu našu igru, povezao redove i napravio „orkeskar“. Veliku pomoć imao je u Ibanjezu, Ugu i potrebni su nam kvalitetni stranci“.

Božović je konstatovao da mu predstojeći duel sa bugarskim šampionom nije najvažniji u karijeri, već da su to bila finala Kupa Rusije i prošlogodišnja borba za titulu.

Iz Zvezde su saopštili da su karte za sever i istok rasprodate, oko 1.000 ih je preostalo za zapad, za jug ima nekoliko hiljada, kao i da se očekuje pun stadion.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Ludogoreca igra se sutra od 20.30 sati na stadionu Rajko Mitić.

Tanjug