KRUNIĆ: Ostaviću srce na terenu i maksimalno ću uživati u Riju

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da ne voli da predvidja rezultat, ali je kazala da će se truditi da na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru igra najbolje što može.

Krunićeva će na igrama nastupati samo u dublu sa Jelenom Janković, sa kojom je već ove sezone nastupila na Vimbldonu, gde su došle do trećeg kola.

„Mislim da smo na Vimbldonu odigrale bolje od očekivanog, bar od onog što sam ja očekivala. Dobile smo treći dubl sveta u drugom kolu. Jelena i ja smo bile mnogo puta zajedno kroz te kupove i lepo igramo zajedno, samo nemamo mnogo prilika, jer Jelena igra dubl samo na većim turnirima, pa je teško uklopiti“, rekla je Krunićeva novinarima na aerodromu pred polazak u Rio.

Ova 23-godišnja reprezentativka nije želela ništa da prognozira.

„Ne volim da predvidjam bilo šta. Očekujem da damo sve od sebe, da ostavimo srce na terenu i da pružimo najbolje partije što možemo, a rezultat će pokazati za šta je to dovoljno. Naravno, očekujem i da uživam. Ovo su moje prve Olimpijske igre i očekujem od sebe da maksimalno uživam“, rekla je Krunićeva.

Selektorka Tatjana Ječmenica takodje prvi put učestvuje na Olimpijskim igrama.

„Stvarno mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove ekipe koja ide u Rio. Tenis je individualni sport, tako da je poseban i specifičan osećaj kada se dešavaju ovako ekipna takmičenja, kao što su Fed kup ili Dejvis kup, a pogotovo kad je ovako pozitivna atmosfera u timu, onda to daje onako neku posebnu draž, tako da sam mnogo srećna“, rekla je Ječmenica.

Selektorka je kazala da od tima Srbije mogu da se očekuju najviši dometi u ženskoj konkurenciji. U singlu igraju Jankovićeva i Ana Ivanović, dok će Krunićeva nastupiti samo u dublu.

„Mislim da imamo dosta dobar tim. Šta reći za Jelenu i Anu? Devojke su bile prve na svetu i pokazale su da mogu da pobede bilo koju igračcu na svetu. Iza njih stoje ogromni rezultati. Olimpijske igre su nešto posebno i stvarno daju dodatni motiv, tako da sve možemo da očekujemo od njih dve. Aleksandra je pokazala ‘iks puta’ da super igra dubl, a sa Jelenom u kombinaciji odigrala je dosta dobrih takmičenja, tako da ja verujem da će u ženskom tenisu biti neki dobar rezultat“, rekla je selektorka.

„Za muški, šta reći? Kad imamo jednog Noleta (Novaka Djokovića), onda nam je zagarantovana medalja“, dodala je ona.

Beta